Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Benjamí Ortí Conejero és guardonat amb el ‘Llaurador de l’any 2023’
Benjamí Ortí Conejero és guardonat amb el ‘Llaurador de l’any 2023’

Benjamí Ortí Conejero és guardonat amb el ‘Llaurador de l’any 2023’

maig 9, 2023

L’acte de lliurament del guardó tindrà lloc el pròxim 12 de maig en L’Hort de Trénor, on es congregarà la societat torrentina per a reconèixer la trajectòria de Benjamí en el món de l’agricultura

Amb motiu de la festivitat de Sant Isidre Labrador, l’Ajuntament de Torrent homenatjarà el torrentí Benjamí Ortí Conejero el pròxim 12 de maig amb el lliurament del guardó de ‘Llaurador de l’Any 2023’, la distinció concedida pel Consell Agrari Municipal de manera anual que reconeix la labor i el sacrifici de les persones que han dedicat la seua vida al món agrari.

Benjamí va nàixer a Torrent el 6 de novembre de 1931, en el si d’una família que es dedicava a la cria d’animals, motiu pel qual els seus pares, Nelo i María, es van iniciar en l’agricultura en plantar cereals i menjar per a alimentar a aquests animals. A la primerenca edat de 10 anys, Benjamí va començar a treballar cuidant animals per a altres famílies i així, a poc a poc, es va endinsar en el món agrícola. A les 4h del matí iniciava la seua jornada laboral, venent tot tipus de cultius en el mercat de proveïments, que ell mateix collia, com a taronges, jueves, creïlles, melons d’Alger o tomaques. Actualment Benjamí continua visitant el camp, encara que menys del que li agradaria, com reconeix ell mateix, ja que els seus problemes de visió li impedeixen conduir.

Respecte al seu costat més personal, Benjamí es va casar l’any 1959 amb Regina Rumbeu, amb qui comparteix quatre filles: Regina, Mª Carmen, Chelo i Mónica. Benjamí també té netes i nets.

L’acte de lliurament del guardó tindrà lloc la vesprada del pròxim divendres en L’Hort de Trénor, on es congregarà la societat torrentina per a reconèixer la trajectòria de Benjamí en l’àmbit de l’agricultura.

Benjamí Ortí Conejero és guardonat amb el ‘Llaurador de l’any 2023’

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.