Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent cuina amb ciència el futur en el Dia Nacional de la Nutrició
Torrent cuina amb ciència el futur en el Dia Nacional de la Nutrició
,

Torrent cuina amb ciència el futur en el Dia Nacional de la Nutrició

maig 28, 2024

La UPV ha celebrat una nova edició dels seus tallers Cuinant amb ciència el futur, a la terrassa de l’Antic Mercat de Torrent

50 estudiants de diferents col·legis de la localitat s’han convertit hui en xicotets grans xefs, elaborant els seus propis plats i descobrint el poder de la dieta mediterrània

L’Ajuntament de Torrent ha acollit una nova edició de “Cuinant amb ciència el futur”. Uns tallers que des de fa una dècada organitza la Universitat Politècnica de València (UPV) i que enguany han comptat amb la col·laboració de l’àrea d’Infància i Família de Torrent que dirigix M. Ángeles Lerma. Esta iniciativa, que ha tingut lloc a la terrassa del L’Antic Mercat, té com a objectiu fomentar una dieta saludable entre els més joves, utilitzant la ciència i la formació nutricional com a ferramentes principals.

Els tallers, que han comptat amb la participació de prop de 50 estudiants de diferents col·legis del municipi, s’han desenvolupat en el marc del Dia Nacional de la Nutrició, que se celebra cada 28 de maig i que enguany porta per lema “Alimentació Sostenible és vida”.

De la mano de Purificación García Segovia, profesora de la Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural (ETSIAMN) e investigadora del Instituto Food UPV, los estudiantes han podido descubrir algunas de las claves de la dieta mediterránea y algunos secretos de la ciencia aplicada a la cocina.

“Amb estos tallers volem continuar contribuint a la creació d’una consciència nutricional, perquè entenguen com els aliments que consumixen afecten la seua salut i benestar”, ha destacat Purificació García. “Explicar-los també que la investigació aplicada a la cuina és clau; i que, com diu el lema d’enguany, una alimentació sostenible és vida, perquè ens permet cuidar del planeta mentres ens alimentem conscientment. La dieta mediterrània no sols contribuïx a millorar la nostra salut individual, sinó que promou un entorn més saludable per a les generacions futures”.

Com a colofó als tallers, els estudiants han elaborat un menú eminentment mediterrani, compost per un mullador de l’Olimp, una ensalada amb yogurt grec, una coqueta i un pastís Baklava, típic de Turquia.

“Este menú els ha permés viatjar per la gastronomia mediterrània, tant per la qual tenen més a prop, amb productes típics de la cuina valenciana, com per la d’altres països com Grècia, del sud del *Mediteráneo descobrint així nous sabors i productes de tota la zona”, destaca Luis *Peñafort, cuiner de València Club Cuina.

Estos tallers han sigut organitzats per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i)-Àrea de Comunicació de la UPV, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi natural (ETSIAMN-UPV), la Càtedra d’Infància i Adolescència de la UPV, l’Ajuntament de Torrent i la Xarxa d’Universitats per la Infància i Adolescència i l’Ajuntament de Torrent, amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

M. Ángeles Lerma, Regidor d’Infància i Família de l’Ajuntament de Torrent, ha destacat la importància d’esta mena d’iniciatives per a educar als xiquets i xiquetes en hàbits alimentosos saludables:

“Des de l’Ajuntament de Torrent estem molt satisfets de poder col·laborar en esta mena d’activitats que fomenten l’alimentació saludable entre els més joves. És important que els nostres xiquets aprenguen des de xicotets la importància d’una bona dieta per a la seua salut i benestar futur”.

Torrent cuina amb ciència el futur en el Dia Nacional de la Nutrició

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.