Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Èxit de les II Jornades Professionals d’Infància i Adolescència de Torrent
Èxit de les II Jornades Professionals d’Infància i Adolescència de Torrent

Èxit de les II Jornades Professionals d’Infància i Adolescència de Torrent

maig 15, 2024

Més de 150 professionals han participat en estes jornades, que han girat entorn de la Llei orgànica de Protecció Integral a la Infància enfront de la Violència (LOPVIVI)

Torrent ha celebrat este dimecres les II Jornades Professionals d’Infància i Adolescència, que han tingut lloc a la Sala Cívica de l’Antic Mercat. Unes jornades organitzades per la Regidoria d’Infància i Família, que encapçala M. Ángeles Lerma i en les quals han participat prop de 150 persones, entre professionals de l’àmbit educatiu, social, esportiu i d’oci, així com representants de diferents entitats i associacions.

Les jornades han girat entorn de la Llei orgànica de Protecció Integral a la Infància enfront de la Violència (LOPVIVI), amb l’objectiu d’analitzar la seua aplicació en diferents contextos i oferir ferramentes als professionals per a afrontar situacions de violència i desprotecció en la infància.

Després de la presentació de l’acte per part de la regidor M. Ángeles Lerma, s’ha desenvolupat una ponència a càrrec de Vicente Cabedo Mallol, Professor Titular de Dret Constitucional de la Universitat Politècnica de València, director de la Càtedra d’Infància i Adolescència i president de la Xarxa d’Universitats per la Infància i l’Adolescència. En la seua intervenció, Cabedo ha abordat la *LOPIVI des d’una perspectiva legal i social, destacant la seua importància com a ferramenta per a protegir els xiquets i xiquetes enfront de la violència.

A continuació, s’han desenvolupat dos grups de discussió. D’una banda, s’ha tractat la LOPVIVI en entorns educatius, moderat per Tomás Aller Floreancig, CEO i Fundador Institut d’Innovació. Expert en desenvolupament i Impacte Social (IIDIS), també en polítiques dirigides a la infància, adolescència i joventut. Creador del Model d’Entorns Protectors basats en el bon tracte i cura mútua.

L’altre grup ha tractat la LOPVIVI en entorns esportius i de temps lliure i ha estat moderat per Pilar Polo Polo, psicòloga clínica i responsable de relacions institucionals en la Fundació Vicki Bernadet. Especialitzada en la formació de professionals de l’àmbit dels servicis socials i en l’educació.

En estos grups de discussió, els participants han pogut compartir experiències i debatre sobre l’aplicació pràctica de la LOPIVI en els seus respectius àmbits professionals.

Al migdia, l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha sigut l’encarregada de clausurar l’acte, destacant “la importància d’estes jornades per a la formació i sensibilització dels professionals que treballen amb xiquets i xiquetes”. Folgado ha reafirmat el compromís de l’Ajuntament de Torrent amb la protecció de la infància i l’adolescència, i ha animat als participants “a continuar treballant per a construir una societat més justa i segura per als més xicotets.”

Per part seua, la regidor d’Infància i Família, M. Ángeles Lerma ha valorat molt positivament estes jornades, i ha destacat la importància d’este esdeveniment com a “punt de trobada per a professionals que treballen amb la infància i l’adolescència”. Així mateix, ha afegit que es tracta de “una oportunitat per a compartir experiències, analitzar l’aplicació de la Llei orgànica de Protecció Integral a la Infància enfront de la Violència (LOPVIVI) en diferents contextos i oferir ferramentes als professionals per a afrontar situacions de violència i desprotecció en la infància.”

Èxit de les II Jornades Professionals d’Infància i Adolescència de Torrent

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.