Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent dispararà per primera vegada una mascletà el 8 de març on la dona serà protagonista

febrer 7, 2024

L’Ajuntament també donarà a conéixer este divendres el calendari de mascletaes i castells per a les Falles 2024

María José Lora Zamorano, gerent de Caballer FX i presidenta de Piroval dispararà en una mascletà on s’esperen més de 1.000 dones

L’Ajuntament de Torrent té previst anunciar este divendres la presentació de l’esperat calendari de mascletaes i focs artificials per a les pròximes Falles 2024, en un gest de suport continu a la pirotècnia. No obstant això, abans d’este anunci, des de la Delegació d’Igualtat s’ha donat a conéixer que, per primera vegada, Torrent dispararà una mascletà en honor al Dia de la Dona el pròxim 8 de març.

La regidora d’Igualtat, Amparo Chust, ha expressat que “Volem que el pròxim 8 de març siga un dia de reivindicació dels drets de les dones, però també volem que siga un dia festiu amb una mascletà en homenatge a totes les dones de Torrent”.

En els pròxims dies, la regidoria també anunciarà la programació completa pel Dia Internacional de la Dona, que ja sabem inclourà una mascletà en l’Àgora de Parc Central. S’espera la participació de més de 1.000 dones en esta gran festa, que també comptarà amb actuacions musicals.

És important destacar que la mascletà del 8 de març serà disparada per Caballer FX, una pirotècnia dirigida per una dona. María José Lora Zamorano, gerent de Caballer FX i presidenta de Piroval dispararà en una mascletá on s’esperen més de 1.000 dones, però no serà l’única dona que dispararà estes falles, mancant donar a conéixer el calendari.

L’Ajuntament ha confirmat que durant la presentació del divendres no serà l’única novetat, en una aposta on el consistori avança un calendari complet de mascletaes per a 2024, que serà el més alt en la història, prometent un any ple de soroll, color i tradició. Torrent aposta pel sector pirotècnic i concretament amb la mascletá del 8 de març, també d’inclusió i reconeixement a les dones torrentines.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.