Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent concedirà el Premi Dona Atenea a l’Obra Social Femenina Verge dels Desamparats
Torrent concedirà el Premi Dona Atenea a l’Obra Social Femenina Verge dels Desamparats
,

Torrent concedirà el Premi Dona Atenea a l’Obra Social Femenina Verge dels Desamparats

gener 19, 2024

Chust “Per a Torrent és un orgull poder comptar amb una institució com és l’Obra Social Femenina, que des de fa més de 100 anys ha estat treballant pels drets de les dones, per la dignitat i la professionalització del treball de costureres, unes pioneres a defensar a la dona que mereixen ser reconegudes per tota la seua labor amb el Premi Dona Atenea de 2024”.

Fina Vidal “és un motiu d’orgull per a totes i ens fa molta il·lusió, que Torrent reconega la nostra labor a favor de la dona i els seus drets laborals i socials durant més d’un segle a la nostra ciutat”.

Torrent concedirà el Premi Dona Atenea a l’Obra Social Femenina Verge dels Desamparats

El Consell de la Dona de Torrent s’ha reunit este matí a l’Ajuntament on han donat a conéixer qui serà guardonada amb el Premi Dona Atenea que es farà lliurament en la XXXVIII Setmana de la Dona. La proposta confirmada per les cinc associacions que componen el Consell de la Dona és el de concedir a l’Obra Social Femenina Verge dels Desemparats de Torrent, el Premi Dona Atenea d’este any 2024. L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado ha acudit a felicitar la presidenta de l’Obra Social, Fina Vidal, així com a les dones integrants del Consell de la Dona, després d’anunciar la proposta de Premi Dona Atenea per a 2024.

La centenària Obra Social Femenina Verge dels Desemparats és una de les associacions femenines més arrelades a la ciutat de Torrent, formada per 200 dones per a les quals la seua passió és el tall i la confecció. Una organització que va obrir les seues portes a València en 1912 i que va obrir una seu a Torrent l’any 1919. “Les famílies de València venien a estiuejar a Torrent, entre elles Carmen Monforte, pertanyent a l’Associació Obra Social Femenina, ella va ser qui es va interessar a obrir una seu a Torrent”, ha comentat en més d’una ocasió, qui fora presidenta de l’associació a Torrent durant molts anys, María Ortí.

L’associació va nàixer fa més de 100 anys de la mà del capellà Manuel Pérez Arnal pel seu afany d’ajudar a la classe obrera i a les dones i ho va fer com a Sindicat d’Obreres Catòliques. En 2012 es denominava Sindicat de l’Agulla i Similars de Ntra. Sra. dels Desamparats. En el S. XXI, l’associació de dones es manté viva i dediquen el seu temps a realitzar tallers de cort i confecció. Encara que estes dones també s’adapten als nous temps, ja que donen cursos d’informàtica, jocs, xarrades i pilates.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Torrent, Amparo Chust, present en el Consell de la Dona que ha proposat a l’Obra Social Femenina com a Premi Dona Atenea, ha afirmat que “Per a Torrent és un orgull poder comptar amb una institució com és l’Obra Social Femenina, que des de fa més de 100 anys ha estat treballant pels drets de les dones, per la dignitat i la professionalització del treball de costureres, unes pioneres a defensar a la dona que mereixen ser reconegudes per tota la seua labor amb el Premi Dona Atenea de 2024”.

Per a la Presidenta de l’Obra Social Femenina, Fina Vidal “és un motiu d’orgull per a totes i ens fa molta il·lusió, que Torrent reconega la nostra labor a favor de la dona i els seus drets laborals i socials durant més d’un segle a la nostra ciutat”.

El Premi serà entregat durant la 38 Setmana de la Dona que se celebrarà a principis del mes de març. El Consell de la Dona està format per les cinc associacions de dones de Torrent: Tyrius, Dones de Torrent, Tècniques Orientals, Obra Social Femenina i Corazones Abiertos.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.