Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent celebra este dissabte el Dia Mundial de Teixir en Público
Torrent celebra este dissabte el Dia Mundial de Teixir en Público
,

Torrent celebra este dissabte el Dia Mundial de Teixir en Público

juny 12, 2024
La ciutat acull la 5a edició del Dia Mundial de Teixir en Público en el Museu Comarcal de l’Horta Sud
La Casa de la Dona s’unix a la celebració eixint al carrer el dijous 13 de juny amb un taller de crochet

Dissabte que ve 15 de juny, el Museu Comarcal de l’Horta Sud es convertix en l’epicentre del teixit a Torrent amb la celebració de la 5a edició del Dia Mundial de Teixir en Público. Un any més, s’ha organitzat una jornada repleta d’activitats per a tots els públics, des de tallers i demostracions fins a xarrades i sortejos, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torrent i amb la direcció de Carolina Damonte com Knitting sheep.

El dissabte 8 de juny va ser el Dia Mundial de Teixir en Público, també conegut com “World Wide Knitting in Public Day”. Este moviment mundial va nàixer amb la intenció de reconéixer el treball de fil que durant tants anys han exercit majoritàriament les dones.

Les dones han cosit i teixit des de temps remots, no sols en els seus espais d’oci i temps lliure com a element fonamental de la seua sociabilitat, sinó també en l’assumpció de les responsabilitats domèstiques i de cures. No hem d’oblidar el treball en l’economia submergida, que ha rebut escàs reconeixement social.

L’Ajuntament de Torrent manifesta el seu suport i reconeixement social a este treball, al mateix temps que afició, mitjançant l’organització de diversos tallers a casa de la Dona, el suport a les dones artesanes i la celebració de dies com este.

La realitat és que existix molta gent que tix, no sols dones majors. Cada vegada són més les persones joves, tant dones com homes, que s’interessen per esta tècnica com una forma d’oci i una eixida laboral digna.

La part poètica sorgix dels llaços que es creen entre les persones teixidores, en un aprenentatge que els embolica, enriquix i reconforta. A més, fer-ho en públic genera que la ciutadania connecte entre si, fent del teixir un acte social i públic.

La regidora d’Igualtat, Amparo Chust, ha destacat la importància d’este esdeveniment per a “visibilitzar el treball de les dones teixidores i reivindicar el valor d’esta artesania tradicional”. A més, ha animat a tota la ciutadania a participar en la jornada i “disfrutar d’un dia en comunitat entorn de l’art tèxtil”.

Programació:

    10.00 h.: Benvinguda.

    10.30 h.: Andana: Taller “Com triar el fil que millor s’adapte a la teua labor”. Tast de fils patrocinada per Coruja.

        Pati: Demostració de brodat i estampació amb Almudena Pérez.

    11.00 h.: Lectura del manifest i taller per a xiquetes i xiquets.

    12.00 h.: Andana: Taller “La importància de la Mostra de Tensió”.

        Pati: Demostració de teixit en teler amb Telare.

    13.00 a 13.30 h.: Bingo i sortejos cada 30 minuts.

    13.30 h.: Fi de festa.

Per a participar en la trobada o assistir a algun dels tallers, és necessari enviar un correu electrònic a: museu@museuhortasud.com o trucar al telèfon: 96 158 82 21 (en horari de 9 a 13 hores).

“El crochet envaïx Torrent” de la mà de la Casa de la Dona

A esta causa també se suma Casa de la Dona de l’Ajuntament de Torrent, que eixirà al carrer este dijous 13 de juny de 10.00 a 12.00 hores amb un taller de crochet. L’objectiu és bandejar estereotips i lluitar per una societat més igualitària i sense discriminació per raó de sexe, que visualitze els esforços i el protagonisme de les dones en la societat.

La iniciativa tindrà lloc en a avinguda al Vedat, a l’altura del Ficus de la plaça Bisbe Benlloch. Entre totes les persones que es vulguen acostar es repartirà un manifest, posant en valor les reivindicacions que amb esta activitat es presenten.

Amb esta celebració, l’Ajuntament de Torrent reitera el seu compromís amb la igualtat de gènere i la valorització del treball artesanal, conscient del paper fonamental que juguen tant dones com homes en la creació d’una societat inclusiva i equitativa.

Torrent celebra este dissabte el Dia Mundial de Teixir en Público

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.