Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Casa de la Dona promou la conciliació de la vida familiar i laboral amb la seua Escola d’Hivern
Casa de la Dona promou la conciliació de la vida familiar i laboral amb la seua Escola d’Hivern

Casa de la Dona promou la conciliació de la vida familiar i laboral amb la seua Escola d’Hivern

desembre 20, 2023
Aquesta activitat gratuïta inclou escola matinera, jocs, cinema o rutes urbanes i una eixida cultural al Museu de les Arts i les Ciències
Casa de la Dona impulsarà un any més la campanya del ‘Joguet no sexista’, per a trencar estereotips de gènere

Seguint amb el seu compromís per a facilitar i promoure la conciliació de la vida social, familiar i laboral, Casa de la Dona de Torrent organitza, del 26 al 29 de desembre, la seua Escola d’Hivern. Es tracta d’una activitat gratuïta de la qual es beneficiaran un total de 48 menors que cursen actualment primària (de 7 a 11 anys) en els diferents centres educatius de la ciutat. La meitat de les places han sigut reservades per a les famílies amb majors dificultats en la conciliació, com les monoparentals, amb cures múltiples o les que es troben en contextos de violència de gènere.

Durant aquests quatre dies, de 8.00 a 17.30 hores, s’oferirà servei d’escola matinera que s’adapta a l’horari escolar (de 8 a 9h i vespertí de 15.30 a 17h) al qual seguiran activitats esportives, jocs, tallers, teatre, rutes urbanes o cinema. Abans del menjar, també hi haurà temps per a tasques d’avaluació grupal, organització i higiene o assemblees que comptaran amb la participació de l’alumnat. El divendres 29 de desembre, després de l’escola matinera també està prevista una eixida cultural al Museu de les Arts i les Ciències de València on se celebrarà una gran festa diürna de cap d’any. Totes les activitats estaran coordinades i organitzades per l’empresa Natura i Cultura. A més, els i les menors participants seran obsequiats amb una dessuadora amb la imatge identificativa de l’esdeveniment i un exemplar del llibre “Dona’m temps”, que inclou contes per a conscienciar sobre la conciliació de vida laboral i familiar.

Amparo Chust, regidora responsable de l’àrea de la Dona, destaca la importància de comptar amb un servei d’aquest tipus a Torrent: “Són molts els pares i mares que continuen treballant durant aquestes dates, i des de Casa de la Dona tenim el deure de facilitar la conciliació de la seua vida laboral amb la seua vida personal i familiar. A més, els xiquets i xiquetes continuen aprenent en un entorn que els estimula i els continua formant durant aquest període nadalenc”.

L’Escola d’Hivern de Casa de la Dona és un recurs que completa els serveis de conciliació de la vida personal, familiar i laboral organitzats al llarg de tot l’any per l’Ajuntament de Torrent. I compta amb la subvenció rebuda per la Conselleria d’Igualtat a través del Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat.

Campanya del joguet no sexista i no violent

En el seu objectiu de treballar per una societat més justa i igualitària, Casa de la Dona torna a impulsar un any més la campanya del “joguet no sexista i no violent”, una iniciativa que persegueix eliminar estereotips de gènere en els regals nadalencs, que es creen des de la infància de menuts i xiquetes juguen amb joguets.

Per a això, enguany es reprèn aquesta campanya anual amb una felicitació i una carta per a Ses Majestats d’Orient amb el lema: “Si juguem iguals, serem iguals. A Torrent els joguets no tenen gènere”.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.