Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

La transformació de Torrent avança amb el 76% del Pla FICUS ja executat o en procés administratiu
La transformació de Torrent avança amb el 76% del Pla FICUS ja executat o en procés administratiu

La transformació de Torrent avança amb el 76% del Pla FICUS ja executat o en procés administratiu

gener 17, 2023

Projectes com el pont del Safranar, el Punt d’Encontre Familiar, el servei de ressonàncies de Centre d’Especialitats de Sants Patrons o el pàrquing públic gratuït del carrer Sant Just ja han finalitzat, mentre que uns altres com el Centre de Salut Torrent III o la rotonda del carrer Lepant es troben en un estat avançat d’execució

Altres actuacions com la construcció del Palau de Justícia, l’ampliació de l’escut antincendis del Vedat o l’edifici per a lloguer jove en la plaça de Marquesat, encaren les últimes etapes del procés adminsitratiu

La ciutat de Torrent viu la seua major transformació des dels anys 80 gràcies al Pla de Foment d’Infraestructures Cíviques Urbanes i Sostenibles (FICUS)’, que continua dotant al municipi de noves instal·lacions i serveis, dins de l’estratègia d’inversions i actuacions programades per l’Ajuntament de Torrent per al període 2022-2025. En aquest aspecte, el primer any d’acció del Pla Ficus tanca amb un 76% de les 68 actuacions arreplegades en un estat avançat d’execució, amb 13 intervencions ja finalitzades, 10 en ple desenvolupament, 23 amb el projecte ja contractat i 6 en fase de licitació.


“Amb el Pla Ficus consolidem un model de ciutat que respon a les necessitats dels torrentins i torrentines amb una major capacitat de recursos i serveis”, destaca l’alcalde Jesús Ros, qui també remarca que “és un projecte que construeix el present i el futur de Torrent, amb l’objectiu d’oferir als nostres veïns i veïnes una ciutat més moderna, amable, accessible i sostenible”.


Així, dins del ‘Pla d’Infraestructures Cíviques’ ja s’ha finalitzat l’habilitació del Punt d’Encontre Familiar en el nucli urbà, la implantació del servei de ressonància en el Centre d’Especialitats de Sants Patrons, el nou clos perimetral del Poliesportiu Anabel Medina i les obres del local on se situarà l’Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària, entre altres. Mentre que prossegueixen els treballs per a l’obertura del Centre de Salut Torrent III, situat en Parc Central, amb previsió de finalitzar en els pròxims mesos. D’altra banda, es troben en l’etapa final del procés administratiu el projecte del Palau de Justícia, les zones verdes dels carrers Campoamor i 9 d’octubre, l’ampliació de l’escut antincendis del Vedat o l’edifici per a lloguer jove en la plaça de Marquesat, i en els últims dies s’han incorporat quatre importants actuacions de renovació dels centres educatius Antonio Machado, El Molí, Mare de Déu del Roser i Lope de Vega.


El “Pla d’Impuls Urbà” és el segon dels elements que configuren aquest document i integra les principals intervencions en matèria d’urbanització i renovació de l’entorn urbà. En aquest aspecte, ja han conclòs els treballs del nou pont del Safranar que connecta amb el corredor comarcal, i s’estan executant les obres de la III fase del projecte de Reurbanització de l’Alter i de la rotonda del Carrer Lepanto. Respecte al nou barri de Parc Central III, el projecte ja ha sigut contractat i encara l’última fase del procés administratiu, igual que la rotonda del Mas del Jutge.


El ‘Pla 200.000’ i el ‘Pla 10k’ són dos dels elements centrals de l’estratègia d’inversions 2022-2025 que més avanços han experimentat, amb treballs ja finalitzats als carrers Sis de desembre, Germanies, Tirant lo Blanc, Pare Méndez, Gabriela Mistral, Granerers, Miguel Servet, Mare de Déu de la Soletat o Sant Joan Baptista, entre molts altres punts de la ciutat als quals s’estan estenent setmana rere setmana.


Finalment, el “Pla d’espais urbans d’estacionament” avança amb l’habilitació d’un pàrquing públic gratuït al carrer Sant Just i la millora dels pàrquings públics dels carrers 9 d’octubre i Músic José Ortí Soriano, i ja es treballa en la tramitació d’altres dos espais en Sant Lluís Beltrán i Verge de l’Assumpció. Altres projectes importants que milloraran la vida dels torrentins i torrentines seran les actuacions en matèria de proveïment d’aigua potable i clavegueram, destacant la posada en marxa de la construcció d’una planta desnitrificadora per al tractament d’aigües en Calicanto o el nou punt d’enganxament i suministració d’aigua potable que creuarà el bypass, encara en fase de licitació.


Cal destacar que, pròximament, s’enviarà a totes les llars de Torrent un document actualitzat de les actuacions del Pla FICUS, perquè la ciutadania puga conèixer de primera mà l’estat dels projectes i, així, fer un seguiment d’aquests.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.