Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Folgado: “Estem posant a Torrent en marxa”

setembre 27, 2023
“Estem treballant el canvi real que van votar els veïns de Torrent i que molt prompte gaudiran els nostres veïns, amb més qualitat de vida, amb més neteja, més seguretat, millors instal·lacions sanitàries i esportives, més atenció als veïns, més cultura per a tots i més oci, perquè volem recuperar el Gran Torrent del qual sentir-nos orgullosos de pertànyer
L’alcaldessa i el seu equip han estat treballant incansablement per a posar en marxa el seu projecte de ciutat, la nova administració Folgado, emparar i millorar la qualitat de vida de tots els residents de Torrent

L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado ha fet balanç dels 100 dies del seu govern municipal, amb una roda de premsa en el marc de l’Auditori de Torrent, que ha recuperat el seu nom original en aquest temps i envoltada de tot el seu equip de govern.

Folgado ha assenyalat que “des del primer dia, aquest equip de govern ha estat treballant incansablement per a posar en marxa el nostre projecte de ciutat, el qual en molt poc temps els veïns de Torrent notaran i sentiran com a propi, no sense dificultats, perquè no hi ha hagut dia, que no ens hàgem despertat amb problemes heretats, després de vuit anys d’una gestió d’esquena a les necessitats reals dels torrentins”.

L’equip de govern ha publicat un document a manera de resum que arreplega les 100 mesures posades en marxa en els primers 100 dies de govern.

L’alcaldessa també ha afirmat que “la neteja, la seguretat ciutadana i la sanitat són les principals preocupacions dels nostres veïns i són també, les àrees que més ens preocupen com a administració, per això, estem bolcats a atendre i millorar aquestes àrees”.

Per això, Folgado ha destacat el nou contracte d’higiene urbana “en els pròxims mesos, els torrentins notaran el vertader canvi en la neteja dels carrers, la recollida de residus i l’ampliació de serveis i de recursos destinats a millorar la neteja a la nostra ciutat”. El nou contracte té un període d’aplicació d’un any i en els pròxims mesos s’aniran introduint nous serveis, maquinària i es renovaran tots els contenidors de la ciutat.

Respecte a la Seguretat Ciutadana, Folgado ha assenyalat la incorporació de Policia Local que ja vigila el mercat dels divendres i la compra de 89 càmeres de seguretat que s’instal·laran abans de finalitzar l’any, però el vertader canvi serà l’ampliació de la plantilla de Policia Local i la creació de la Policia Barri. “En tres mesos no es pot posar en marxa, però estem treballant perquè Torrent complisca amb la ràtio de policies locals per habitant i torne la Policia de Barri a patrullar a peu pels nostres carrers i incrementar la seguretat ciutadana dels nostres barris”, ha subratllat l’alcaldessa.

Des del canvi de govern autonòmic, l’alcaldessa Amparo Folgado i el primer tinent alcalde, Guillermo Alonso del Real, estan visitant cada conselleria, per a activar els projectes beneficiosos per a Torrent i que es trobaven en els calaixos o paralitzats per l’anterior govern socialista. Així, han visitat al Conseller de Sanitat, Marcià Gómez i a la Consellera de Justícia, Elisa María Núñez. La Vicepresidenta Segona i Consellera de Benestar Social, Susana Camarero ha visitat Torrent, així com també el diputat provincial d’esports, Pedro Cuesta. L’alcaldessa ha assenyalat que faran el propi amb cada conselleria, per a posar en marxa a Torrent.

Del document amb el resum de 100 mesures posades en marxa en aquests tres primers mesos de govern, Folgado ha destacat algunes d’elles.

En Urbanisme, habitatge i medi ambient, ha destacat mesures com la recuperació de la Sendera del Reg Mil·lenari que es trobava abandonada, el Arboretum i el reforç en la brigada forestal. La reactivació del projecte de la Ciutat de la Justícia, paralitzat per l’anterior govern i que el Consell de Ximo Puig va llevar les competències a l’Ajuntament. Folgado també ha destacat el reforç durant els mesos d’estiu, en la recollida de fems per tot el terme municipal, la renovació de 80 bancs en Parc Central i sobretot, “estem atenent diàriament centenars de queixes i suggeriments dels veïns, ja siga per correu electrònic, per xarxes socials, per la bústia escriu a l’alcaldessa i per qualsevol mitjà, cada dia estem traslladant als serveis municipals, les necessitats de poda, aigualejos, neteja, reparacions en la via pública i atesos els nostres veïns, com no s’havia fet des de feia molts anys”, ha destacat Folgado.

En Mobilitat i Seguretat ciutadana, a més de la compra de 89 càmeres de seguretat, Folgado ha destacat la dotació a la Policia Local de cascos i escuts antidisturbis, així com l’anunci de la pròxima construcció d’un Parc d’Educació Viària que estarà obert l’any vinent i se situarà als jardins de Parc Central.

Parlant de l’àrea de Benestar Social, Folgado ha subratllat la pròxima construcció del futur Centre de Dia per a persones majors i diversitat funcional, la construcció d’un nou Centre Social al carrer Germanies, la recuperació del Ball en el CEAM, gràcies al compromís de la Vicepresidenta del Consell, Susana Camarero, així com la millora en la programació d’envelliment saludable amb la incorporació de noves activitats com el Pilates, l’atenció a les persones amb alzheimer i la reducció de tràmits en les persones majors, com el de l’obtenció del Carnet d’usuari dels centres de majors de la ciutat.

En Cultura, biblioteques, falles i turisme, l’alcaldessa ha assenyalat que, en les pròximes setmanes i mesos, els torrentins notaran el canvi, acostant la cultura a tots els ciutadans, amb una programació pròxima, nova i al nivell d’una Gran Ciutat com és Torrent, començant la setmana vinent amb la celebració del 9 d’Octubre. A més, Folgado ha destacat la promoció del Xocolate de Torrent que s’ha estat realitzant en aquests primers tres mesos de govern, fent del producte típic de Torrent, el regal institucional de l’Ajuntament a cada personalitat que es rep o es visita. També ha subratllat el canvi aprovat en l’últim Ple perquè els Premis Carta de Poblament tornen a ser anuals.

En l’àrea de Comerç, l’alcaldessa ha destacat la reforma del Mercat Sant Gregori, que comptarà amb una sala multiusos i aules d’estudi i formació. També ha subratllat el compromís amb la volta dels tallers d’ocupació i formació que se sol·licitaran i les obres que s’han iniciat per a recuperar la Sala Cívica de l’Antic Mercat per a la ciutat, tancada per obres, a causa de les goteres i filtracions d’aigua, que impedeixen la celebració d’esdeveniments. Folgado també ha assenyalat el compromís amb la Targeta +25 per a fer costat al comerç local.

En l’àrea de Sanitat, l’alcaldessa Amparo Folgado ha mostrat el compromís de l’equip de govern i de la Conselleria de Sanitat, per a tenir finalitzat el nou Centre de Salut de Parc Central i la reforma del Consultori Auxiliar del Vedat, actualment amb consultes prefabricades.

En l’àrea de Participació Ciutadana, cal destacar que ja s’han iniciat les jornades d’assessorament per a associacions de la ciutat, al costat de la Fundació Horta Sud i el suport de l’Ajuntament a les entitats en totes les seues necessitats organitzatives i realització d’esdeveniments.

En la nova àrea d’Infància, Família i política lingüística, Folgado ha destacat que s’està treballant en la celebració dels dies de la Família, del Pare, de la Mare i dels Avis, així com activitats que agradaran molt a tots els xiquets i xiquetes de la ciutat.

En l’àrea de Festes, destaca la programació nova que s’està preparant de cara a les festes de Nadal, la col·laboració amb les festes dels barris durant aquest estiu i la pròxima programació de Festes Patronals, que canviarà bastant, ja que “Torrent necessita potenciar les seues festes patronals, perquè arriben a tots els barris i siguen unes festes com mereix una gran ciutat”.

En l’àrea de Dona i Modernització, s’ha subratllat la nova programació a la Casa de la Dona, amb tallers realitzats per torrentines i útils per a les dones actuals, com ara l’assessorament jurídic i laboral, el suport psicològic, i els tallers de primers auxilis i de defensa personal, que impartirà la Policia Nacional. A més, des de l’Ajuntament s’està impulsant la instal·lació de Punts Violeta en els esdeveniments multitudinaris que se celebren a la ciutat.

D’altra banda, s’està treballant a poder agilitar l’atenció ciutadana en el TDIC, amb la instal·lació de pantalles i caixers que faran que l’experiència del ciutadà en visitar el seu Ajuntament, siga de major rapidesa a l’hora de realitzar les seues gestions.

En Educació i Esports, S’ha destacat l’increment dels recursos destinats aquest estiu a la reforma de centres educatius respecte a altres estius.

Folgado també ha subratllat l’inici del Pla de remodelació i actualització dels lavabos, clos i renovació de la gespa del Camp de Futbol Sant Gregori i l’inici de les gestions per a recuperar el camp de Futbol del Mas del Jutge, propietat de la Diputació.

En relació a l’àrea d’Hisenda i personal, Folgado ha destacat que “és la delegació que menys es veu, però d’ella depèn tot el que realitzen la resta de regidories pel que es treballe és vital”. A més, ha destacat la gestió realitzada el mes de juliol per a adquirir 60 ventiladors per a la celebració de les eleccions generals de juliol.

L’alcaldessa Amparo Folgado ha finalitzat la roda de premsa afirmant que “estem posant a Torrent en marxa, millorant la imatge de la nostra ciutat, posant-la en el mapa com la cinquena ciutat de la Comunitat Valenciana i que l’ha de ser no sols en habitants, sinó en inversions i serveis. Estem treballant el canvi real que van votar els veïns de Torrent i que molt prompte gaudiran els nostres veïns, amb més qualitat de vida, amb més neteja, més seguretat, millors instal·lacions sanitàries i esportives, més atenció als veïns, més cultura per a tots i més oci, perquè volem recuperar el Gran Torrent del qual sentir-nos orgullosos de pertànyer”.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.