Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent posa en marxa un nou servei d’arreplega de mobles i objectes en tota la ciutat
Torrent posa en marxa un nou servei d’arreplega de mobles i objectes en tota la ciutat

Torrent posa en marxa un nou servei d’arreplega de mobles i objectes en tota la ciutat

gener 26, 2023

Els mobles es podran depositar a partir de l’1 de febrer, de 20 a 22 hores, al costat del contenidor més pròxim els dies indicats en cada sector establit i s’arreplegaran eixa mateixa matinada

La nova Patrulla Cívica serà l’encarregada de vetlar  a peu de carrer pel  compliment correcte de les mesures establides, de divulgar la campanya i de sancionar, si cal

En el compromís per oferir a la ciutadania les millors prestacions possibles, i amb l’objectiu de millorar la imatge i la neteja dels espais públics, l’Ajuntament de Torrent posa en marxa un nou servei municipal d’arreplega de mobles i objectes voluminosos en la via pública, que afectarà  tota la ciutat a partir del dia 1 de febrer amb una nova organització horària i una major capacitat de recursos humans i tecnològics.


D’aquesta manera, els mobles i objectes en qüestió s’hauran de depositar al costat del contenidor més pròxim en horari de 20 a 22h els dies indicats en cada sector, amb un màxim de sis unitats, perquè puguen ser arreplegats eixa mateixa matinada i no obstaculitzen la via pública durant el dia. Seguint aquestes indicacions, els habitants del sector 1 hauran de depositar mobles o objectes els dilluns i dijous, els del sector 2 els diumenges i dimecres i els del sector 3 els dimarts i divendres. Per part seua, el dimarts serà el dia indicat per a les urbanitzacions de Cims de Calicanto, Monte Levante, Bonavista, Mas del Jutge i el Pantà; mentre que el dijous serà el torn de la Font de la  Teula, Mas de Pavia, Fajardet, el Club de Tennis, Morredondo, Monte Hermoso i Sant Josep.


“Treballem per a millorar els serveis públics, per això incrementem la inversió en un 20% i els fem més accessibles per a la ciutadania, així implementem este servei en els tres sectors del municipi i en les seues urbanitzacions i reforcem el personal i els vehicles de recollida”, ha explicat l’alcalde Jesús Ros durant la presentació de la campanya, que ha tingut lloc aquest matí en la seua habitual trobada amb els mitjans de comunicació. L’alcalde de Torrent també ha volgut remarcar que “amb aquesta mesura fem un pas més per a oferir als nostres veïns i veïnes una ciutat més amable i neta, però per a això és de vital importància la seua col·laboració, ja que exerceixen un paper clau en el funcionament correcte del programa d’arreplega”.


En aquesta línia, el consistori torrentí durà a terme en els pròxims dies una campanya informativa de conscienciació ciutadana per a donar a conéixer als torrentins i torrentines els nous horaris d’arreplega, la manera d’actuar i la divisió sectorial del municipi perquè puguen fer un ús adequat del servei. Després d’aquesta primera fase de la campanya n’hi haurà una segona que posarà l’accent en el depòsit de cartó i que s’adreçarà especialment als comerços de Torrent. Així, la campanya consisteix en: l’enviament de cartes personalitzades a cada domicili amb un fullet explicatiu dels dies i hores del seu sector, la utilització d’adhesius informatius en els contenidors i en aquells mobles que estiguen mal depositats per a informar de quan s’arreplegaran, lemes publicitataris en els vehicles municipals i la difusió informativa a través de les xarxes socials del consistori i la web municipal.


“Per a vetlar pel  compliment correcte
de les condicions del servei i que no es depositen els mobles fora de l’horari establit o en llocs que no són els adequats, crearem una patrulla cívica amb 15 nous agents de la Policia Local, que s’encarregaran de divulgar la informació de la campanya i sancionar, en els casos que pertoque d’acord amb l’ordenança municipal de residus urbans i neteja, aquelles persones que infringisquen les normes establides. D’aquests 15 agents, set seran traslladats a aquesta nova unitat especialitzada i els altres 8 entraran al cos mitjançant un procés d’oposició”, ha destacat la regidora de Gestió de la Ciutat, Inma Amat.


Arreplegues especials i depòsit d’enderrocs o restes d’obra


A diferència dels mobles o objectes voluminosos, els enderrocs i restes d’obra hauran de ser traslladats a l’Ecoparc de Parc Central (c/Sant Joan Baptista) o a l’Ecoparc del Toll i l’Alberca (c/ Toll i l’Alberca) de dilluns a divendres, en horari de 9 a 14h i de 16 a 18h, o el dissabte de 9 a 14h. Igualment, per a avisar d’arreplegues especials, s’haurà de telefonar al número 96 111 11 11 o al 010.


Ampliació del programa d’arreplega de restes de poda


El nou servei d’arreplega de mobles de l’Ajuntament de Torrent, inclou també l’ampliació del programa d’arreplega de restes de poda porta per porta a les urbanitzacions anteriorment esmentades, i s’organitzarà de la manera següent: els dilluns serà el torn de les urbanitzacions de Cims de Calicanto, Monte Levante i Bona Vista; els dimecres: Club de Tennis, Morredondo, Fajardet, Mas de Pavia, la Font de la Teula, Monte Hermoso i Sant Josep; i els divendres arribarà al Pantà, Mas del Jutge, Font de Sant Lluís i els camins de Xarcos Secs i Pardala.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.