Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’alcaldessa de Torrent estudia el futur de l’edifici La Malaguenya i el cinema Cervantes
L’alcaldessa de Torrent estudia el futur de l’edifici La Malaguenya i el cinema Cervantes

L’alcaldessa de Torrent estudia el futur de l’edifici La Malaguenya i el cinema Cervantes

juliol 13, 2023

Aquests immobles van ser adquirits per l’anterior govern municipal, realitzant una inversió de més de 1,3 milions d’euros sense un projecte clar d’ús posterior i les restauracions del qual costaran molts diners al contribuent

L’alcaldessa Amparo Folgado i part del seu equip han visitat avui aquests edificis i estudien quin ús donar-los en el futur

L’alcaldessa Amparo Folgado ha realitzat una ronda de visites aquest matí a les propietats adquirides en els últims anys per l’anterior govern municipal, amb la finalitat de comprovar l’estat actual dels immobles i informar-se dels plans que havien sigut projectats per a executar en aquests.

D’aquesta manera, la primera edil de Torrent ha pogut examinar en persona les pèssimes condicions en les quals es troba sobretot el Cinema Cervantes i en molt millor estat, La Malaguenya, i en els pròxims dies farà el propi amb el Palauet Cortina i els locals del carrer Federico Maicas, estudiant minuciosament totes les opcions de cara al futur per a, així, definir la línia d’actuació que millor s’ajuste a les necessitats de la ciutadania. “He sigut molt crítica amb totes aquestes compres d’immobles abandonats per part de l’anterior govern i els ciutadans així me l’han transmès també en els últims anys”, afirma l’alcaldessa. Qui també subratlla que “ningú entén que s’haja comprat l’edifici de La Malaguenya, enfront de la Torre, per a derrocar-lo. Aquest edifici té moltes possibilitats culturals i turístiques en el centre de la ciutat, per la qual cosa estudiarem totes les possibilitats perquè tinga un ús i en benefici dels ciutadans de Torrent”, afirma Folgado.

Quant a l’edifici del Cinema Cervantes, Amparo Folgado ha afirmat que “endinsar-se al Cinema Cervantes ha sigut tota una aventura, en foscor total, amb enderrocs pel sòl, tolls d’aigua, humitats i males olors, crec que aquest edifici una vegada adquirit, haurem de donar-li un ús per a la ciutadania, però no pot seguir en aquestes condicions d’abandó”.

Amparo Folgado, que també assenyala que “l’Ajuntament va realitzar una inversió de més 1,3 milions d’euros per a adquirir la propietat d’aquests dos immobles, i és una cosa que ja denunciem en el seu moment com a oposició, no sols és la compra, ara cal donar-los un ús i continuar invertint molts diners en ells, perquè tornen a tenir un ús per als nostres veïns i veïnes”.

A aquest aspecte, cal destacar que l’anterior govern municipal va invertir més de 600.000 euros en l’adquisició del cinema Cervantes, incloent també la compra de dues superfícies adossades, un solar adjunt i una ampliació que va ser efectuada quan el recinte funcionava a manera de discoteca. Per part seua, en l’emblemàtic edifici de La Malaguenya, datat de 1965, es van invertir 695.000 euros per a posteriorment derrocar-lo, una opció que l’actual alcaldessa, Amparo Folgado, sembla descartar. Aquesta mateixa setmana es van iniciar treballs per a eliminar de la seua façana, la cartelleria de l’anterior propietat.

En les pròximes setmanes, l’alcaldessa Amparo Folgado i el seu equip de govern continuaran visitant edificis municipals adquirits en l’última legislatura i que continuen tancats, en desús o abandonats, com ara els locals comercials situats al carrer Federico Maicas i el Palauet Giner Cortina.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.