Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

“Torrentins i torrentines, ja estem en Falles!”
“Torrentins i torrentines, ja estem en Falles!”

“Torrentins i torrentines, ja estem en Falles!”

febrer 27, 2023

Anna Mora Miquel i Lorena González Andreu van donar el tret d’eixida a les Falles 2023 dissabte en la celebració de la Crida, que va congregar més de 5.000 persones al peu de la Torre


La jornada de dissabte
començà amb una històrica macrodespertada en la qual es van disparar més de 130kg de pólvora


Els xiquets i xiquetes van ser els grans protagonistes de diumenge en la Cavalcada Infantil, que va omplir de color, novament, l’
avinguda al Vedat


Torrent, 27/02/2023. La ciutat de Torrent ha viscut un intens cap de setmana d’activitats, en el qual l’emoció i la il·lusió de les festes falleres s’han tornat a apoderar dels cors dels torrentins i torrentines, que ja esperen amb expectació l’arribada del mes de març després de la celebració de la Crida, dissabte passat. Més de 5.000 persones van acompanyar les falleres majors de Torrent, Anna Mora Miquel i Lorena González Andreu, i les seues corts d’honor, en l’acte de benvinguda de les Falles 2023 que, com cada any, va tornar a omplir de gom a gom la plaça Major i els voltants. Així, tal com dicta la tradició, les màximes representants de les festes falleres van pronunciar des de l’emblemàtica Torre les paraules més esperades pels membres de les 29 comissions de la ciutat: Ja estem en falles!


L’acte començà amb un espectacle de llums projectat sobre l’icònic monument, espectacle que va retre homenatge a dos esdeveniments de gran rellevància per al món faller de Torrent que es commemoren enguany: el 50a aniversari de la revista El granerer i el centenari de la falla Cambrils, la primera falla plantada en el municipi. Seguidament, l’alcalde Jesús Ros, acompanyat del regidor de Festes, Pascual Martínez, va dirigir unes paraules a tot el públic assistent per a desitjar-los que “les nostres Falles arriben a tots els racons de Torrent i de tot el món, i que vos divertiu, participeu en tots els actes, i que obrigueu els vostres casals per a celebrar aquesta festa que és un dels nostres signes que ens identifica com a poble”.


La intervenció de l’alcalde donà pas a una emocionada Anna, que anuncià que “un any més som ací per a donar la benvinguda a les nostres festes, les millors festes del món. Un any més, la nostra Torre serà testimoni de l’arribada de la primavera, i amb ella arriba la màgia; la màgia d’allò que més volem, d’allò que per a nosaltres és la nostra manera de viure. Torna l’olor de pólvora, torna la música de la cercavila, torna als nostres cors el sentiment per la festa i la cultura valenciana, el nostre tresor més preuat”.
Per part seua, Lorena també va dedicar unes paraules dirigides als xiquets i xiquetes: “Nosaltres som el present i el futur d’aquesta festa; som el motor perquè la flama del nostre cor mai s’apague. I com a patrimoni de la humanitat, vos anime a viure amb passió la millor festa del món”.


Finalment, Anna, que va demanar a les comissions que pujaren amunt els estendards, va exclamar: “Anunciem tots junts amb alegria i orgull que per fi a la nostra ciutat ja estem en falles i Torrent torna a estar de festa”. La fallera major es va unir a la fallera major infantil per a clamar al mateix temps: “Visca Torrent, visca València i visquen les falles”.


A continuació, l’alcalde Jesús Ros entregà a Anna i Lorena les claus de la ciutat i, com a colofó, el públic va entonar a l’uníson l’himne de Torrent i el de València, per a després gaudir d’un espectacular castell de focs artificials.

Macrodespertada
Com a avantsala de la Crida, la ciutat va començar el dia de dissabte amb el so de més de 130kg de pólvora de trons de bac en una macrodespertada històrica, amb centenars de fallers i falleres que recorrien l’avinguda al Vedat al ritme de l’esclat dels trons de bac, per a després compartir una xocolatada en la plaça de la Unió Musical.


Cavalcada Infantil

L’activitat va continuar diumenge al matí amb la Cavalcada del Ninot Infantil, un dels actes estrela del calendari festiu, que va reunir els fallers i falleres més joves per a desfilar al llarg de l’Aainguda del Vedat al ritme de la música i vestits amb divertides i acolorides disfresses. La Falla Segon Tram Avinguda va obtenir el primer premi, mentre que la Falla Plaça de la Concòrdia i la Falla Antonio Pardo es van fer amb el segon i tercer lloc, respectivament. A més,  el premi al Millor Personatge Conductor va ser per a Vicentín, de la Falla Segon Tram Avinguda.


La relació completa de premis és la següent:
Primer Premi – Falla Segon Tram Avinguda
Segon Premi – Falla Plaça de la Concòrdia
Tercer Premi -Falla Antonio Pardo
Quart Premi – Falla Carrer Toledo
Cinqué Premi -Falla Pare Méndez
Sisé Premi -Falla Plaça Sant Roc – Gómez Ferrer
Seté Premi-Falla Benemèrita i Falla Poble Nou
Huité Premi-Falla Nicolau Andreu

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.