Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Milers de persones gaudeixen de la gastronomia i la tradició de Torrent en el dia de Sant Blai

febrer 7, 2023


La ciutat de Torrent va viure divendres passat una de les dates més assenyalades i arrelades del seu catàleg festiu: el dia de Sant Blai. Com cada any, milers de veïns i veïnes de la ciutat i d’altres municipis de la comarca es van congregar al carrer de Ramón y Cajal per a gaudir de la Fira de Sant Blai, tota una tradició del dia 3 de febrer, on no van faltar les habituals parades de fruita seca i porrat, dolços, tómboles, artesania i els imprescindibles gaiatos i sanblaiets.


La gran novetat d’enguany va arribar amb la I Fira del Xocolate de Torrent, que va oferir als assistents una selecció dels millors productes xocolaters de la ciutat, així es van arribar a repartir més de 3.000 unitats de xocolate redó i més de 1.500 tasses de xocolate desfet. Igualment, durant el matí es va organitzar un tast de la gastronómia típica torrentina en la parada habilitada pel consistori, on es van repartir més de 2.000 racions de rossejat i 2.500 gaiatos. En la mateixa parada també es repartien diferents fullets informatius de la ciutat, així com llibres d’interés local dissenyats pel prestigiós artista Eugenio Simó, acompanyats de la distribució de més de 2.000 bosses commemoratives i 2.000 bolígrafs.


D’altra banda, més de 600 persones van gaudir d’una visita guiada per l’interior de la icònica Torre de Torrent durant eixe dia de la festivitat de Sant Blai, i també hi hagué unes desenes de visites a la Reial Senyera de la ciutat en la segona planta de l’edifici consistorial.


Celebracions en honor a S
ant Blai


Els actes en honor al sant tingueren lloc durant tot el dia, amb la tradicional concentració matutina dels clavaris i clavariesses de sant Blai i la posterior processó des de la parròquia de Sant Josep fins a la parròquia de Sant Luís Bertran. A més, el dia anterior es celebrà la Candelària, una gran tradició del mes de febrer a Torrent.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.