Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Els carrers de Torrent s’omplin per a gaudir dels trasllats i processons del Dimarts Sant
Els carrers de Torrent s’omplin per a gaudir dels trasllats i processons del Dimarts Sant

Els carrers de Torrent s’omplin per a gaudir dels trasllats i processons del Dimarts Sant

abril 5, 2023

Els tambors i les cornetes van omplir els carrers de Torrent en la nit del Dimarts Sant amb la seua solemne lletania. Centenars de confrares van participar en els trasllats i processons que es van realitzar al voltant de la ciutat, congregant a nombrosos veïns i veïnes per a gaudir de la Setmana Santa torrentina. El tret d’eixida va arribar de la mà de la germandat del Santíssim Crist de la Bona Mort que, després de realitzar el seu viacrucis en la parròquia de l’Assumpció, va iniciar el trasllat del seu pas en un itinerari circular fins a finalitzar en la mateixa parròquia. Seguidament es va celebrar el trasllat de les Tres Encreuaments des de la parròquia de Mont-Sió fins a la parròquia de l’Assumpció, amb la participació de les germandats de les Negacions de Pedro, Diví Costat de Crist i Vera Cruz i Crist Ressucitat.

A continuació la germandat del Ecce-Homo va traslladar el seu pas des de la parròquia de Sant Lluís Bertrán fins a la parròquia de Mont-Sió en companyia de les germandats del Sant Sopar, Jesús de Medinaceli i Santa Faç. A eixa mateixa hora va tenir lloc la processó de les Set Paraules protagonitzada per les germandats Jesús Nazareno i Sant Sepulcre, juntament amb el trasllat del pas de la Flagel·lació del Senyor fins a la Casa Museu de la Setmana Santa, en el qual van participar les germandats Oració de l’Hort, Jesús davant el Sanedrí, Davallament de la Creu i Flagel·lació del Senyor. Minuts després es va celebrar el trasllat del pas de la Crucifixió del Senyor des de la parròquia Sant Josep fins a la Casa Museu de la Setmana Santa, en un acte en què la germandat va estar Nostra Senyora dels Dolors va desfilar en processó des de la parròquia de Mont-Sió fins a la seua seu social, en Sant Raimundo de Peñafort, i com a colofó, les germandats de les Set Paraules i el Crist del Perdó van celebrar la processó penitencial del Crist del Perdó.

Així mateix, aquesta vesprada la ciutadania podrà conèixer el secret més ben guardat de la Reina de l’Encontre, Inma Muñoz Palència, en la inauguració de l’exposició del vestit que lluirà el Diumenge Gloriós, que tindrà lloc a les 17h a la sala cívica de l’Antic Mercat.

Els actes continuaran a la nit amb la següent programació:

20.45 h Processó penitencial i representació vivent de les Negacions de Pedro.
21.00 h Trasllat processional del Pas de Jesús de Medinaceli.
21.00 h Trasllat penitencial del Pas de Jesús davant El Sanedrí. Processó dels Fanals.
22.00 h Encontre de la Verónica
22.00 h Exercici del Viacrucis. M.I. Germandat del Davallament de la Creu, Santa María del Testimoniatge i Sant Joan del Protest.
22.00 h Trasllat i representació vivent de les Tres Caigudes de Jesús en el Camí del Calvari
23.30 h Trasllat penitencial del pas dels Set Paraules i el Crist del Perdó.
24:00 h Trasllat d’Oració i Penitència del Pas de l’Oració de l’Hort
24:00 h Trasllat processional del Pas del Prendiment de Jesús

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.