Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent vibra amb la Cavalcada del Ninot 2023

març 6, 2023La Falla Nicolau Andreu va fer doblet en obtenir el primer premi a la crítica i la comparsa. La Falla Sant Roc es va fer amb el primer lloc en les categories de carrosses llogades i crítica local, i la Falla Avinguda va fer el propi en la de carrosses confeccionades


El diumenge el món faller va commemorar el centenari de la falla Cambrils, la primera de Torrent, amb una completa programació que va evocar la tradició de les festes falleres


I el diumenge també va tenir lloc l’acte de presentació de la revista oficial de les falles torrentines, El granerer, que enguany commemora el seu 50 aniversari. La ciutat de Torrent deixa enrere un intens cap de setmana d’activitats falleres, que va donar inici el dissabte passat amb la celebració de la Cavalcada del Ninot 2023, un acte on el color, la música, la crítica i la sàtira van tornar a inundar l’Avinguda al Vedat per a goig dels milers de torrentins i torrentines que es van congregar al llarg del recorregut. Personatges històrics i de ficció van desfilar des de la Font de les Granotes fins al parc de Moralets, on es trobava la comitiva formada per l’alcalde Jesús Ros, al costat del regidor de Festes, José Pascual Martínez, altres membres de la Corporació Municipal i les falleres majors de Torrent, Anna Mora Miquel i Lorena González Andreu.

La Falla Nicolau Andreu va ser la gran triomfadora de la vetlada en obtenir el primer lloc en les categories de crítica i comparsa i un tercer lloc en carrosses llogades; mentre que la Falla Av. Reina Sofia li va seguir en la segona posició tant en la modalitat de crítica com en la de comparsa. Per part seua, la Falla Sant Roc- Gómez Ferrer es va alçar en primer lloc en les categories de carrosses llogades i crítica local, i la Falla Avinguda va fer el propi en la de carrosses confeccionades.


Així, la relació de premis va quedar disposada de la manera següent:

– PREMIS A LA CRÍTICA –

1er Premio: Falla Nicolau Andreu

2do Premio: Falla Av. Reina Sofía

3er Premio: Falla Sants Patrons

4to Premio: Falla Sant Roc -Gómez Ferrer

– PREMIS DE COMPARSA –

1er Premio: Falla Nicolau Andreu

2do Premio: Falla Av. Reina Sofía

3er Premio: Falla Lope de Rueda

4to Premio: Falla Avinguda

– PREMIS CARROSSES LLOGADES –

1er Premio: Falla Plaça Sant Roc – Gómez Ferrer

2do Premio: Falla Carrer Benemérita Guardia Civil

3er Premio: Falla Nicolau Andreu

– PREMIS CARROSSES CONFECCIONADES –

1er Premio: Falla Avinguda

– PREMIS A LA MILLOR CRÍTICA LOCAL –

(Otorgado por la ‘Federación de Asociaciones Ciudadanas de Torrent y Comarca’)

1er Premio: Falla Plaça Sant Roc – Gómez Ferrer

2do Premio: Falla Carrer Benemérita Guardia Civil

3er Premio: Falla Nicolau AndreuCentenari de la falla Cambrils


L’activitat fallera va continuar el diumenge al matí amb les celebracions en honor al centenari de la falla Cambrils, la primera de la ciutat. La jornada va començar amb un pasacarrer des de la Font de les Granotes fins al carrer Verge de l’Olivar, on a continuació es va realitzar la plantà d’un monument en homenatge a la falla original. Seguidament, les màximes representants falleres de Torrent, Anna Mora Miquel i Lorena González Andreu, juntament amb l’alcalde Jesús Ros i el regidor de Festes, José Pascual Martínez, van descobrir una placa commemorativa d’aquesta efemèride davant els fallers i falleres allí congregats, i després es va realitzar les lectura dels premis de la Cavalcada del Ninot del dia anterior. Posteriorment es va celebrar un espectacle de ball ambientat en la dècada de 1920, de la qual data la falla Cambrils, i les persones assistents van poder gaudir d’un arròs amb fesols i naps. I com a colofó, va tenir lloc un corretraca, que va transportar als fallers i falleres a les primeres mascletaes de la ciutat.


Presentació de la revista fallera El granerer


En la vesprada del diumenge la sala d’actes de l’Ajuntament va acollir l’acte de presentació de la revista oficial de les falles de Torrent, El granerer, que en aquest 2023 commemora el seu 50 aniversari. Com cada any, durant la gala literària es van fer públics els premis dels llibrets, sent la relació la següent:


PREMIS LLIBRET 2023

1 Falla Avinguda

2 Falla San Valeriano

3 Falla Ramon y Cajal

4 Falla Poble Nou

5 Falla Cronista

PORTADA LLIBRETS FALLERS 2023

PREMI VICENT PALLARDÓ

Falla San Valeriano

PREMI MILLOR ARTICLE D’INVESTIGACIÓ

PASCUAL ROMERO

Falla San Valeriano

PREMI MILLOR CONTINGUT INFANTIL

Falla Ramon y Cajal

Falla Cronista

PREMIS MICRORELAT INFANTIL

1 Falla Sant Roc

Ana Barberà Palop

2 Falla Cami real

Raul Sanchez

3 Falla Escultor Vicent Pallardó

Jaime Herrero Torres

PREMIS MICRORELAT MAJOR

1 Falla Angel del Alcazar

Vicent Simó Montañana

2 Falla Sedavi

Mª Amparo Nartinez Tronch

3 Falla Antoni Pardo

Ernesto Ruiz Cotillas

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.