Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent viu amb emoció les celebracions en honor a la Verge dels Desemparats
Torrent viu amb emoció les celebracions en honor a la Verge dels Desemparats

Torrent viu amb emoció les celebracions en honor a la Verge dels Desemparats

maig 15, 2023

Amb motiu del dia de la patrona de València, aquest cap de setmana es van celebrar la Gran Dansà, el trasllat de la Verge, la Missa Major i la processó pels carrers de la ciutat

Els actes continuen avui amb el retorn de la Verge a la parròquia de Sant Luís Beltrán, i demà tindrà lloc el besamans i la missa en homenatge als confrares difunts

Com cada any, la ciutat de Torrent va commemorar la festivitat de la seua patrona, la Verge dels Desemparats, amb un intens cap de setmana de celebracions en el seu honor. La programació va donar inici el divendres a la nit amb la tradicional Gran Dansà en el saló parroquial de l’Assumpció, on els i les assistents van gaudir amb l’actuació dels grups de dolçainers i tabaleters del Cercle de Torrent, el Rossejat i la Colla de Dolçainers, i de les rondalles del Grup de Ball de Torrent, Llauradors del Cercle Catòlic i el grup l’Ú i Dos de Torrent del Llar Antonià.

Els actes van continuar el dissabte a la nit, quan centenars de torrentins i torrentines van acompanyar amb emoció la imatge de la Mare de Déu des de la parròquia de Sant Luís Bertrán fins a la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora, recitant amb devoció versos en homenatge a la Geperudeta al llarg del recorregut, que va finalitzar al voltant de la mitjanit. La jornada del diumenge va començar amb la Missa Major en la parròquia de l’Assumpció, acte en el qual els clavaris de la Verge dels Desemparats van estar acompanyats per l’alcalde Jesús Ros, el regidor de Festes, José Pascual Martinez, i altres membres de la Corporació Municipal. A la vesprada els carrers del centre històric van ser l’escenari de la tradicional processó, que va culminar amb el tret d’un castell de focs artificials.

La imatge de la Verge retornarà aquesta vesprada a la parròquia de Sant Luís Bertrán acompanyada pels torrentins i torrentines, en un trasllat que donarà inici a les 21h des de la mateixa parròquia de l’Assumpció. Així mateix, demà se celebrarà el besamans i la missa en record dels confrares difunts.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.