Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Milers de persones omplin la plaça Major per a viure l’emoció de l’Encontre Gloriós

abril 11, 2023

La Reina de l’Encontre, Inma Muñoz Palència, va anunciar la resurrecció de Crist amb l’obertura de la tradicional Carxofa i la solta d’Al·leluies

La plaça Major va tornar a omplir-se d’emoció i color el diumenge passat amb la celebració de l’Encontre Gloriós, un dels actes festius més arrelats en la història de Torrent que, un any més, va acomiadar la Setmana Santa retent homenatge a la figura de Donya Germana de Foix. Milers de persones es van concentrar en la plaça des de primera hora del matí per a presenciar aquest moment únic i de tradició centenària, en el qual es va anunciar la resurrecció de Crist entre aplaudiments i al·leluies.

Com cada any, les germandats van començar a desfilar des de les parròquies de Mont-Sió i Nostra Senyora de l’Assumpió acompanyant a les imatges de la Verge i Crist Ressucitat, respectivament, per a trobar-se al costat de la Torre. La Reina de l’Encontre i Ángel de la Resurrecció, Inma Muñoz Palència, va descendir des de la parròquia de Mont-Sió pel carrer del Convent al costat de les i els confrares de la seua germandat, les Negacions de Pedro, fins a arribar al peu de la Torre, on va anunciar la resurrecció de Jesucrist i va proclamar l’Al·leluia al costat de les seues dues cambreres, Berta i Anna, i els 14 patges que van portar els 7,5 metres de cua del vestit que va lluir en aquest dia tan especial.

L’anunci de la resurrecció de Crist, i la música de l’Al·leluia de Händel van precedir l’icònic moment de l’obertura de la Carxofa, quan es van alliberar els coneguts Al·leluies, milers de xicotetes tires de paper amb versos lloant a la Reina i crítiques satíriques de l’activitat local.

En finalitzar l’acte, la comitiva es va dirigir fins a la parròquia de Nostra Senyora de l’Assumpció per a participar en la tradicional missa, que va ser retransmesa en directe per la televisió pública valenciana, À Punt. I, tot seguit, la Verge va ser portada fins a la parròquia de Mont-Sió al ritme dels tambors i cornetes. Els actes de la Setmana Santa de Torrent van concloure amb la visita d’Inma Muñoz Palència i les seues dues cambreres a l’Ajuntament, on van signar i van escriure unes emotives paraules en el llibre d’honor de la ciutat, deixant, així, constància del seu càrrec en els anals de la història de Torrent.
Para ampliar información podéis dirigiros al Gabinete de Comunicación del Ayuntamiento de Torrent (premsa@torrent.es , 96 111 11 11).

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.