Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent viu un intens cap de setmana d’activitats festives
Torrent viu un intens cap de setmana d’activitats festives

Torrent viu un intens cap de setmana d’activitats festives

juliol 17, 2023

La ciutat de Torrent es desperta hui després d’un intens cap de setmana, en el qual centenars de persones han participat en les nombroses activitats organitzades per l’Ajuntament dins de la programació de les festes patronals. La regidor de Festes, María Fernández, ha volgut agrair a la ciutadania “el bon acolliment d’aquests primers actes i el comportament exemplar que han mostrat en tots ells”, a més d’animar-los a “gaudir de les dues setmanes que tenim per davant, carregades de música, color i tradició”.

El divendres va donar inici una nova edició el Concurs Autonòmic de Tir i Arrossegament celebrat en Parc Central, on fins al dia d’ahir es van reunir concursants de tota l’autonomia per a obtenir el prestigi i el reconeixement d’un dels concursos amb major tradició de la Comunitat Valenciana. Aqueill mateix dia la falla Sants Patrons va organitzar la XIX edició del seu concurs de Fanalets, tot un clàssic de Torrent, que va tornar a il·luminar la nit a la ciutat amb una col·lecció de fanals fets a partir de melons d’Alger pels més xicotets.

La música i la dansa van ser les grans protagonistes del dissabte als carrers i places de la ciutat. Prosseguint amb les celebracions del seu 50 aniversari, el Grup de Ball de Torrent va desfilar des de la parròquia de Mont-Sió fins a la plaça Major en la VII edició de Danses Ciutat de Torrent, realitzant un gran espectacle de danses regionals davant l’atenta mirada de veïns i veïnes. Per part seua, el Cercle Catòlic de Torrent va oferir una actuació en la plaça Fra Antoni Panes, dins del cicle de concerts ‘Música a la Fresca’ conformat per les dues bandes de la ciutat. Així mateix, la plaça de la Llibertat va acollir una trobada intercultural impulsada pel Centre Cultural El Quijote de Torrent, en el qual van participar la Plataforma Intercultural Espanya i el grup Tramuntana de Benidorm.

A més de la clausura del Concurs de Tir i Arrossegament, el matí del diumenge ens va deixar el Concurs d’Espantaocells del Mas de Don Pedro, un esdeveniment molt especial i únic en tota la comarca, en el qual els xiquets i xiquetes de la urbanització dissenyen esperpents que després s’utilitzen per a cuidar de les collites i cultius de la zona. Ja a la vesprada, la ciutadania va poder gaudir d’una altra actuació del Grup de Ball de Torrent en la plaça de l’Església. En aquesta ocasió va ser el torn de la secció infantil i juvenil de l’agrupació, que van tornar a participar en aquesta edició de ‘Rondalles a per a la Xicalla’.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.