Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent viu amb emoció les festes en honor a la Verge dels Desemparats
Torrent viu amb emoció les festes en honor a la Verge dels Desemparats
, ,

Torrent viu amb emoció les festes en honor a la Verge dels Desemparats

maig 13, 2024
L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, va depositar la seua vara de comandament als peus de la Verge abans de la processó destacant que “Ella és l’alcaldessa perpètua d’esta Gran Ciutat, un honor i una emoció molt gran la d’entregar-li hui la vara, que és seua”.

La ciutat de Torrent ha viscut un cap de setmana replet de fervor i devoció en honor a la seua patrona, la Verge dels Desemparats. Multitud de veïns i visitants han participat en els diferents actes organitzats per la Confraria de la Verge dels Desemparats i en els quals ha col·laborat l’Ajuntament de Torrent.

Després dels tres dies de tridu en l’Ermita de Sant Vicent Ferrer del Mas del Jutge, la Verge arribava el dissabte a la nit a la Parròquia de l’Asunción de Ntra. Sra., portada a coll pels propis veïns de Torrent. Un emotiu moment que va congregar a milers de persones que van voler retre homenatge a la seua patrona.

El diumenge arribava la festa gran en honor a la Verge, amb la Missa Major, i a la vesprada tenia lloc la multitudinària processó pels carrers del centre històric, precedida per una Gran Dansá amb dolçainers i balladors. Entre ells, cal destacar la presència de les Falleres Majors de Torrent, María Peris i Vega Román, al costat de la seua Cort d’Honor. Així mateix, també han estat presidint en un lloc destacat, els clavaris d’enguany, sent el Clavari Major, Guillermo Ros.

Un moment especialment significatiu va ser quan l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, va depositar la seua vara de comandament als peus de la Verge abans de la processó. Folgado va expressar la seua devoció cap a la patrona, afirmant que “Ella és l’alcaldessa perpètua d’esta Gran Ciutat”. L’alcaldessa també va destacar l’honor i l’emoció que ha suposat per a ella este emotiu gest.

La processó culminava amb un gran castell de focs artificials a la Torre, posant el fermall d’or a una jornada plena de fervor i tradició.

Els actes continuen este dilluns

Els actes en honor a la Verge dels Desemparats continuen este dilluns amb el retorn de la imatge a la Parròquia de Sant Lluís Bertrán. Portada a coll i sota un mantell de pètals, la Verge recorrerà els carrers del centre històric en un emotiu trasllat. Cal destacar la parada a l’Ajuntament de Torrent, on la Verge és considerada alcaldessa perpètua i on rebrà les poesies de les Falleres Majors de la ciutat, María i Vega, la Reina de l´ encontre, Mariola Garrido, i la Musa de la Música, María González. A més de la parada en el Col·legi La Puríssima.

El dimarts tindrà lloc el tradicional besamans a la Verge des de les 22.00 hores, per on passaran milers de torrentins i torrentines a honrar a la seua patrona.

Les festes en honor a la Verge dels Desemparats suposen una de les cites més importants del calendari festiu de Torrent i constituïxen una expressió profunda de la fe i les tradicions de la ciutat.

Torrent viu amb emoció les festes en honor a la Verge dels Desemparats

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.