Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent s’il·luminarà el dia 1 de març amb un espectacle únic en la història de la ciutat
Torrent s’il·luminarà el dia 1 de març amb un espectacle únic en la història de la ciutat
, ,

Torrent s’il·luminarà el dia 1 de març amb un espectacle únic en la història de la ciutat

febrer 9, 2024

Les dones prenen protagonisme entre les 7 empreses que dispararan a Torrent: Vulcano, Peñarroja, Hermanos Caballer, Nadal Martí, Aitana i Caballer FX

Torrent ha presentat el seu calendari pirotècnic 2024 previst per al mes de març al balcó de l’EMAT, que dona a la plaça des d’on tindrà lloc l’espectacle més gran de Torrent el pròxim dia 1 de març. Per primera vegada, el calendari compta amb el major nombre de trets i, per tant, amb el major pressupost de la història de la ciutat destinat a la pólvora. L’alcaldessa de la ciutat, Amparo Folgado, ha volgut remarcar que ‘’Enguany hem apostat per unes falles que arriben a diferents punts de la ciutat i siguen de disfrute de fallers, veïns i visitants, deixant les portes obertes a qualsevol empresa que vulga vindre i apostar per Torrent’’. Entre les principals novetats, destaca l’aposta per la innovació, mitjançant un espectacle experimental de la mà de Pirotècnia Vulcà, i la disparà de la primera mascletà dedicada a la dona el pròxim 8 de març, disparada per una dona.

Cal destacar l’esforç del consistori en la seua aposta per la pólvora, amb l’objectiu que torrentins i visitants puguen gaudir d’espectacles pirotècnics de qualitat sense eixir de la ciutat. S’ha dut a terme gràcies a l’acció que en els últims dies ha impulsat la JLF buscant acords de patrocini amb diferents empreses del sector privat

Peñarroja serà el preludi de l’Arribada del Foc amb un tret als peus de l’emblemàtica torre de la localitat, coincidint amb el dia de la Crida el pròxim 24 de febrer.

Este desplegament de mitjans continuarà l’1 de març amb “l’Arribada del Foc”, presentat en col·laboració amb la pirotècnia Vulcano, que tindrà lloc en la Plaça de la Unió Musical. Un espectacle de foc amb el qual es donarà el tret d’eixida al calendari pirotècnic, on s’il·luminarà el cel de tota la Comarca de l’Horta Sud amb el pressupost més alt del calendari. Serà íntegrament digital, i s’utilitzarà pirotècnia de proximitat perquè el públic puga participar i estar prop dels artificis. Tindrà una duració aproximada de deu minuts amb més de 1.500 artificis pirotècnics.

La següent data a destacar serà el 8 de març, Dia de la Dona. Emmarcada en les activitats destinada a homenatjar este dia, gràcies a FCC, María José Lora Zamorano, gerent de Caballer FX i presidenta de Piroval dispararà la primera mascletà dedicada a la dona a Torrent, on s’espera l’assistència de més de 1.000 dones en l’Àgora de Parc Central. Serà una mascletà especial, mecanitzada, típica valenciana, amb una fase aèria d’efectes sonors combinats com a xiulets, cigales i serpentines. A més, cal destacar que no serà l’única dona a disparar en este mes de març en la localitat.

També faran vibrar a Torrent empreses com pirotécnia Nadal Martí el 16 de març, pirotecnia Aitana el 17 de març, Hermanos Caballer i Vulcano els dies 18 i 19 de març respectivament, totes elles en la Plaça del Bisbe Benlloch.

L’Ajuntament de Torrent agraïx la seua aposta als patrocinadors del calendari, Aigües de L’Horta, FCC, Family Cash, Cartonajes Gamoy, Caixa Rural de Torrent i Esber. Organitza l’Ajuntament de Torrent.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.