Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent s’engalana per a celebrar les Festes en honor a la Verge dels Desamparats
Torrent s’engalana per a celebrar les Festes en honor a la Verge dels Desamparats
, ,

Torrent s’engalana per a celebrar les Festes en honor a la Verge dels Desamparats

maig 7, 2024

Enguany se celebra el 70 Aniversari de la seua proclamació com a Patrona de Torrent, acte que va esdevindre el 6 de juny de 1954

Torrent es prepara per a viure amb fervor i intensitat les Festes en honor a la seua Patrona, la Verge dels Desemparats, que enguany cobren especial rellevància en commemorar-se el 70 Aniversari de la seua Proclamació com a tal, esdevinguda el 6 de juny de 1954.

Els actes, organitzats per la Confraria de la Verge dels Desemparats i els clavaris de 2024, amb Guillermo Ros Silla com a Clavari Major, donaran principi demà dimecres 8 de maig amb el primer dia del Tridu en la Parròquia Sant Vicent Ferrer del Mas del Jutge. Durant este, es beneiran les medalles i un nou mant per a la imatge de la Verge, oferit per una família torrentina.

Enguany, alguns dels actes se celebraran en la Parròquia de Sant Vicent Ferrer en el Mas del Jutge, per la qual cosa l’Ajuntament de Torrent oferirà servici d’autobús per al trasllat dels devots de la Verge.

Les Festes en honor a la Verge dels Desemparats són un moment de gran devoció i fervor per als torrentins i torrentinas, que es bolquen als carrers per a acompanyar a la seua Patrona i expressar el seu amor i devoció cap a ella. Cosa que es podrà comprovar en el trasllat del dissabte 11 de maig des del Mas del Jutge fins a la Parròquia de l’Assumpció de Ntra. Sra. i sobretot el dilluns 13 maig, amb el retorn de la Verge a la Parròquia de Sant Luís Bertrán, que ho fa envoltada de torrentins que li llancen versos i agraïments, portats a muscles i pètals des dels balcons. Un dia en què la Verge dels Desemparats és entrada a l’Ajuntament, com a alcaldessa perpètua de la ciutat i rep les lloes de part de les Falleres Majors de la ciutat, María i Vega, així com de la Reina de l’Encontre, Mariola Garrido i la Musa de la Música, María González.

Com és tradició, l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado depositarà la vara de comandament als peus de la patrona de Torrent en la Solemne Processó del diumenge 12 de maig.

Són dies en què Torrent tornarà a manifestar la devoció per la Geperudeta, acompanyant-la pels carrers de la ciutat, en la qual li llançarà versos i agraïments, dies en què Torrent dansará i oferirà les seues millors gales per a demostrar el seu amor a la Verge dels Desemparats i que acabaran el dimarts, 14 de maig amb un besamans durant tota la jornada en la Parròquia de Sant Lluís Bertrán.

Torrent s’engalana per a celebrar les Festes en honor a la Verge dels Desamparats

Programa de Festes en honor a la Verge dels Desamparats

Dimecres, 8 de maig
19:30h. Primer dia de Tridu que se celebrarà en la Parròquia Sant Vicent Ferrer en el Mas del Jutge. En el transcurs del mateix es procedirà a la benedicció de les medalles i d’un mant nou per a la imatge de la Verge dels Desamparats, oferit per una família torrentina.
Per a totes aquelles persones que ho desitgen, l’Ajuntament posarà un servici d’autobús d’anada i tornada. Eixida a les 19.00 hores, al carrer Ramón y Cajal, enfront del col·legi La Puríssima.

Dijous, 9 de maig
19:30h. Segon dia de Tridu que se celebrarà en la Parròquia Sant Vicent del Mas del Jutge, en honor a la Verge dels Desamparats. En finalitzar la missa, tindrà lloc la tradicional “Ronda a la Verge” per la Banda Simfònica del Cercle Catòlic de Torrent i l’Orfeó Polifònic “Torrent” del Cercle Catòlic.

Per a totes aquelles persones que ho desitgen, l’Ajuntament posarà un servici d’autobús d’anada i tornada. Eixida a les 19.00 hores, al carrer Ramón y Cajal, enfront del col·legi La Puríssima.

Divendres, 10 de maig
19:30h. Tercer dia de Tridu que se celebrarà en la Parròquia Sant Vicent Ferrer en la Masia del Juez, en honor a la Verge dels Desamparats.

22:30h. En la Plaça de l’Església se celebrarà Balls i Cançons a la Verge, amb l’actuació de: La Colla De Tabal i Dolçaina de Torrent, Agrupació de Dolçainers del Cercle Catòlic de Torrent, Colla de Dolçainers El Rossejat, Grup de Ball de Torrent, Grup L’Ú i Dos de Torrent del Llar Antonià, Grup de Ball Els Llauraors de Torrent del Cercle Catòlic. En cas de pluja o un altre motiu de força major, l’acte es realitzaria a la sala cívica de l’Antic Mercat.

Dissabte, 11 de maig
A l’alba i al toc de l’Àngelus, volteig general de Campanes.

20:30h. Trasllat de la Verge amb el següent itinerari: Parròquia Sant Vicent Ferrer en el Mas del Jutge, Partida Masia del Jutge, Carrer Nº1 Nucli 25, Carrer Nº2 Nucli 25,

23:00h. Eixida des de l’antic Ajuntament, carrer Ramón y Cajal 7, plaça Bisbe Benlloch, Sagra, plaça Major, Església, plaça de l’Església, Parròquia de l’Assumpció de La nostra Senyora.

Iniciarà el festeig un grup de Tabalet i Dolçaina i finalitzarà amb la Banda de la Unió Musical de Torrent.
Per a totes aquelles persones que ho desitgen, l’Ajuntament posarà un servici d’autobús d’anada i tornada. Eixida a les 19.00 hores, al carrer Ramón y Cajal, enfront del col·legi La Puríssima.

Diumenge, 12 de maig
A l’alba i al toc de l’Àngelus, volteig general de Campanes.

11:00h. Trobada de clavaris en el domicili del Clavari Major.

12:00h. Solemne Missa Major en la Parròquia de l’Assumpció de La nostra Senyora acompanyada per l’Orfeó Polifònic “Torrent” del Cercle Catòlic amb grup de cambra i amb l’assistència de Clavaris, Junta de la Confraria, Cambreres de la Verge, Autoritats, Confrares i Feligresos. L’homilia serà oficiada per un eloqüent Orador Sagrat. En finalitzar la mateixa, se sortejarà entre els confrares presents un record de la Verge.

19:15h. Tant a la casa Abadia com en els locals del carrer Santo Domingo, es repartiran ciris als membres de la confraria per a participar en la solemne processó en honor a la Verge dels Desemparats.

En finalitzar la missa vespertina de les 19.30 hores, solemne PROCESSÓ GENERAL, amb el següent itinerari: Parròquia de l’Assumpció de La nostra Senyora, carrer Santo Domingo, carrer Verge de l’Olivar, carrer Sant Cristòfor, plaça Bisbe Benlloch, carrer Sagra, termini Major, carrer de l’Església, Parròquia de l’Assumpció de La nostra Senyora. Estarà precedida per “L´enramà de la murta”, una agrupació de “Dolçainers” i “grup de balladors”.

Presidiran la processó les Autoritats Eclesiàstiques, Cambreres de la Verge, Clavaris, Junta de la Confraria, Alcaldessa i corporació municipal. I acompanyarà la Banda del Cercle Catòlic de Torrent.

Acabada la processó i en la Parròquia de l’Asunción de La nostra Senyora, en entonarà l’Himne de la coronació de la Verge dels Desamparats, es realitzarà un sorteig entre els confrares presents d’un record de la Verge, i se sortejaran els clavaris per a l’any vinent 2025.

Per a finalitzar, en la plaça Major es dispararà un gran Castell de Focs Artificials.

Dilluns, 13 de maig
21:00h. Trasllat de la Verge des de la Parròquia de l’Asunción de La nostra Senyora a la Parròquia Sant Lluís Beltrán, amb el següent itinerari: Parròquia de l’Asunción de La nostra Senyora, carrer de l’Església, plaça Major, carrer Sant Cristòfor, plaça Bisbe Benlloch, carrer Ramón y Cajal, Parròquia de Sant Lluís Bertrán. A l’arribada de la Verge a la Parròquia de Sant Lluís Bertrán, es dispararà un castell de focs artificials.

Dimarts, 14 de maig
Com a colofó a la celebració de les festes en honor a la nostra patrona la Verge dels Desamparats, des d’aproximadament les 10 del matí, i fins a poc abans d’iniciar la Missa de la vesprada, s’ha programat un “Besamans” a la nostra nova Imatge de la Verge dels Desemparats en la Parròquia de Sant Lluís Bertrán.

19:30h. Missa en sufragi dels confrares difunts.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.