Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent estrena la II Mostra de Cinema i Falles

abril 12, 2023


La sala d’actes de l’Ajuntament de Torrent acollirà novament aquesta segona edició del festival, que oferirà del 18 al 21 una selecció del millor cinema faller


Les sessions seran gratuïtes i se celebraran tots els dies a les 19:30h fins a completar l’aforament


El cinema i el món faller tornen a unir forces en la II Mostra de Cinema i Falles de Torrent, el cicle de projeccions impulsat per SomCOM en col·laboració amb l’Ajuntament de Torrent i Junta Local Fallera, que per segon any consecutiu oferirà una selecció del millor cinema faller en la capital de L’Horta Sud i prendrà la metxa de l’exercici faller 2023-24. Aquesta segona edició es desenvoluparà del 18 al 21 d’abril, novament, en la sala d’actes de l’edifici consistorial, oferint quatre sessions, totes a les 19:30h, on la figura de l’artista faller serà la gran protagonista. L’entrada serà gratuïta fins a completar l’aforament, i el públic assistent entrarà en el sorteig de diferents premis aportats per les diferents entitats torrentines que col·laboren en el festival.


Un dels plats principals de la II Mostra de Cinema i Falles de Torrent és l’estrena exclusiva del documental “Responsabilidad en llamas”, protagonitzat per l’artista faller Raúl Martínez i dirigit per Stella Blasco, que obrirà el festival el pròxim 18 d’abril a les 19:30h. A través d’aquesta peça podrem conèixer la vida i obra de Raúl Martínez, un artista que ha revolucionat amb el seu treball el sector i que s’endinsa en una profunda reflexió sobre el present i el futur de l’ofici d’artista faller, incidint especialment en el gir artístic que ha donat recentment a la seua carrera.


La sessió del dia 19 estarà protagonitzada per un altre prestigiós artista faller, Manolo García, que enguany ha sigut el responsable de plantar la falla municipal de València amb el seu projecte “Cardiodiversió valenciana” juntament amb Marina Puche. “L’art de la fusta’ és un curtmetratge documental dirigit per Ernest J. Sorrentino i basat en la figura de Manolo García, l’últim fuster artesà que utilitza la vareta en la Comunitat Valenciana.


La mostra continuarà el dia 20 d’abril oferint al públic el documental “Equilibri”, del director Batiste Miguel, el qual desgrana una de les figures més rellevants del Street art en l’actualitat, Okuda San Miguel, qui va sorprendre el món sencer amb un monument faller innovador, d’estil surrealista i colorit, que va suposar un gran bufe d’aire fresc en un context en el qual la tradició preval sobre qualsevol cosa.


La clausura del festival serà a càrrec de la directora Joana Chilet i la seua obra “Regino Mas, l’art del foc”, que brindarà a l’espectador un viatge íntim per la història i memòria de les Falles de València al llarg del segle XX, i tot això a través de la vida i obra d’un dels artistes fallers més influents de la història, Regino Mas.


Així mateix, com a novetat enguany la Falla Nicolau Andreu col·laborarà amb el festival aportant una selecció de les millors obres del concurs de curtmetratges que organitza la pròpia comissió des de fa 10 anys, i, fruit de la col·laboració amb Nova llibres, el 22 d’abril tindrà lloc una sessió extra de cineforum dedicada íntegrament a aquest mateix concurs de curtmetratges.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.