Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent celebra el Mig Any de Moros i Cristians amb el nomenament de càrrecs festers
Torrent celebra el Mig Any de Moros i Cristians amb el nomenament de càrrecs festers

Torrent celebra el Mig Any de Moros i Cristians amb el nomenament de càrrecs festers

gener 29, 2024

Dissabte passat, Torrent es va vestir de festa per a commemorar el seu Mig Any de Moros i Cristians, una celebració carregada de colorit, tradició i emoció en produir-se també la renovació de càrrecs festers. La entrada que va congregar a residents i visitants, va destacar per la imponent desfilada de Filaes i Comparses que va recórrer els carrers des de la Parròquia de Mont-Sión fins a l’emblemàtica Torre.

La desfilada, que va enlluernar amb els seus vistosos vestits i la música que omplia l’ambient, va ser el preludi perfecte per a un dels moments més importants del dia: el relleu de càrrecs festers, organitzat per la Federació de Moros i Cristians. Al migdia, als peus de la Torre, l’emoció era palpable quan el president de la federació, Xavi Santamaría, va imposar la insígnia de capitans a a Vicente Bacete, de la Comparsa Abassies, que va ser investit com a capità moro, mentre que Miguel García, de la Filà Conqueridors, va assumir amb orgull el càrrec de capità cristià. La responsabilitat i l’honor també van recaure en Andrés Campos, de la Filà Templaris, qui va rebre la bandera d’alferes cristià, i Esther García, de la Comparsa Califats Sarraïns, la d’alferes mora.

El moment va estar marcat pel comiat emotiu d’aquells que han servit a la festa com a capitans i alferes en l’últim període festiu. Carles Sancho i Vicenta Medina, com a capitans, així com David Llopis i Gema Puchades, en qualitat d’alferes, van ser acomiadats amb gratitud i reconeixement per part de les seues tropes.

La celebració del Mig Any de Moros i Cristians a Torrent va continuar amb una festa de germanor en l’Àgora de Parc Central, en un ambient festiu.

Premis Instagram:

Després del menjar en l’Àgora es van entregar els premis del XII Concurs de fotografia d’Instagram, el Primer premi va ser per a @qkymanolo per la seua fotografia de la Filà Almogàvers, el Segon Premi per a @raulpuiges per la seua fotografia de la Filà Conqueridors i el Tercer premi per a @javitarin69 per la seua fotografia de la Filà Ballesteres.

Torrent celebra el Mig Any de Moros i Cristians amb el nomenament de càrrecs festers

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.