Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Els carrers de Torrent vibren amb la celebració de l’Entrada de la Flor

febrer 2, 2023

Aquesta tradició se celebra a la ciutat des de fa més de 400 anys amb l’arribada del mes de febrer, i es transmet de generació en generació entre els torrentins i les torrentines


Torrent va viure ahir una de les celebracions més conegudes i arrelades a la ciutat, l’Entrada de la Flor, una tradició que se celebra des de fa més de 400 anys amb l’arribada del mes de febrer i que es transmet de generació en generació entre els torrentins i les torrentines.


Els actes van començar a primera hora del matí, quan la comitiva encapçalada pels clavaris i confrares de la Mare de Déu del Rosari va recórrer el terme municipal per a arreplegar la primera flor de l’ametler, que a la nit seria oferida a la Mare de Déu en la parròquia de l’Assumpció. Tot seguit, els clavaris i clavariesses, juntament amb la resta de participants, es van reunir per a esmorzar i menjar en la caseta del Rosari, tal com dicta la tradició.


Unes hores més tard, entre música i pólvora, els membres de la confraria Mare de Déu del Rosari van dur la branca d’ametler des de la parròquia de Sant Lluís Bertran fins a la parròquia de l’Assumpció, on l’arbre, que representa la primera flor de l’any, es va oferir a la Mare de Déu. L’acte i la jornada festiva van concloure amb la celebració de la cordà, que va permetre als assistents gaudir d’un espectacle de foc i pólvora amb el llançament de milers de coets.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.