Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’Encontre de la Verónica i les representacions de la passió protagonitzen els actes del Dimecres Sant
L’Encontre de la Verónica i les representacions de la passió protagonitzen els actes del Dimecres Sant

L’Encontre de la Verónica i les representacions de la passió protagonitzen els actes del Dimecres Sant

abril 6, 2023

El Dimecres Sant es va viure a la ciutat de Torrent amb la passió característica d’aquesta data. La processó penitencial i representació vivent de les Negacions de Pedro va obrir la programació de la jornada, amb un recorregut que es va iniciar en la parròquia de Sant Lluís Bertrán i va finalitzar en la plaça Moralets, on el grup dramàtic de la germandat va interpretar la reconeguda escena. Tot seguit, les germandats Vera Cruz i Crist Ressucitat, Crucifixió del Senyor i Ecce-Homo van acompanyar a la germandat del Crist de Medinaceli en el trasllat del Pas de Jesús de Medinaceli, que va finalitzar en la parròquia de Mont-Sió.

Posteriorment, va tenir lloc una de les processons més destacades del Dimecres Sant, l’Encontre de la Verónica. Com és habitual, el Pas de la Santa Faç va eixir de la parròquia de Sant Lluís Bertrán fins a arribar la parròquia de Mont-Sió, sent acompanyat en aquesta ocasió per les germandats Sant Sepulcre i Santa Faç; mentre que el Pas de la Verónica va fer el recorregut fins a la parròquia de Mont-Sió acompanyat per les germandats Sant Sopar, Jesús Nazareno i Nostra Senyora dels Dolors. La imatge de la Verónica i la de Jesús camí de la seua crucifixió es van trobar en la plaça Bisbe Benlloch davant multitud de veïns de Torrent que contemplaven l’escenificació de l’encontre de Jesús i la compassió de Verónica qui li asseca la suor i li cura les ferides. Una vegada finalitzat l’encontre, tots dos passos van continuar els recorreguts establits fins a arribar a la parròquia de Mont-Sió.

A eixa mateixa hora es va celebrar el viacrucis de la germandat del Davallament de la Creu, el qual va finalitzar en la parròquia de Sant Lluís Bertrán, juntament amb un altre dels actes més destacats de la nit: el trasllat i representació vivent de les Tres Caigudes de Jesús en el Camí del Calvari, en el qual va participar la germandat del Diví Costat de Crist en companyia de GTI Grup de Teatre. Després va arribar el trasllat penitencial del pas dels Set Paraules i el Crist del Perdó, protagonitzat per totes dues germandats i amb un recorregut que va culminar a la Casa Museu de la Setmana Santa. Com a colofó, a mitjanit es van celebrar el trasllat d’oració i penitència del Pas de l’Oració de l’Hort, popularment coneguda com la processó de les cadenes, i el trasllat del Pas del Prendiment de Jesús, en el qual la germandat va ser acompanyada per la Schola Gregoriana Laetentur.

Els actes continuen aquesta nit amb la següent programació:

20.30 h Trasllat Penitencial del Pas del Sant Calze
21.00 h Processó penitencial del Pas del Ecce-Homo
21.10 h Trasllat processional del Pas de Jesús Nazareno i Simón Cirineo
22.00 h Trasllat processional del Pas del Sant Enterrament
22.00 h Acte d’Oració. Germandat de Ntra. Sra. dels Dolors
22.30 h Trasllat processional del Pas de Ntra. Sra. dels Dolors
24:00 h Solemne processó del Silenci i del Perdó

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.