Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Fermall final a Sant Antoni a Torrent amb la benedicció dels animals
Fermall final a Sant Antoni a Torrent amb la benedicció dels animals

Fermall final a Sant Antoni a Torrent amb la benedicció dels animals

febrer 12, 2024

Gossos, gats, hámsters, canaris, periquitos, conills tortugues, cavalls i, fins i tot, un falcó, van rebre l’aigua beneïda així com una bosseta amb una garrofa, un pa i una estampa de Sant Antoni.

Torrent ha celebrat un any més la festivitat de Sant Antoni Abad amb la tradicional benedicció dels animals abans la parròquia de La nostra Senyora de Mont-Sión. Un dels actes més esperats en esta època de l’any, tant pels veïns i veïnes de Torrent com pels d’altres municipis de la comarca que es van acostar a gaudir d’este esdeveniment.

El matí va començar amb un tradicional esmorzar a base d’embotit en l’Avinguda Pare Prudencio. Posteriorment va tindre lloc la benedicció dels animals, on no van faltar gossos, gats, hámsters, canaris, periquitos, conills tortugues, cavalls i, fins i tot, un falcó, que van rebre l’aigua beneïda al costat dels seus propietaris, així com una bosseta amb una garrofa, un pa i una estampa de Sant Antoni.

Posteriorment, la festa es va traslladar fins al carrer Pare Méndez, on es tvo lloc la desfilada de carros i genets, un espectacle que any rere any atrau a nombrosos veïns i visitants. El recorregut, partint des de Mont-Sión, va recórrer els carrers Calvari i Sant Pere Alcántara fins a arribar a Pare Méndez.

Amb la benedicció d’animals, els festers de Sant Antoni Abad han posat el fermall final a les festivitats en honor al sant que es van iniciar a mitjan gener amb la missa i la tradicional foguera al carrer Pare Méndez. Actes que han comptat amb el suport de l’Ajuntament de Torrent i la presència de membres de la Corporació Municipal, fomentant i recolzant les tradicions de la ciutat.

Fermall final a Sant Antoni a Torrent amb la benedicció dels animals

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.