Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent celebra la VI Setmana de la Llengua del 24 al 28 de abril

abril 22, 2023
Les propostes de la setmana inclouen presentació de llibres, lectura pública, cinema i jocs populars i de taula en valencià
El dijous 27, a la plaça de Moralets, tindrà lloc la lectura pública de M’he enamorat d’un ocupa, obra guanyadora del XX Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent

Des del 24 fins al 28 d’abril Torrent celebrarà la sisena edició de la Setmana de la Llengua, organitzada per l’Ajuntament de Torrent a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià en què durant cinc dies oferirà activitats i propostes per a promoure l’ús del valencià en molts àmbits.

La programació d’enguany arrancarà el dilluns 24 amb les projeccions en la sala d’actes de l’Ajuntament de Torrent de Cinema en valencià a l’escola, que amplia la seua oferta per a arribar a l’alumnat de cicles de primària, ESO, batxiller i cicles formatius. En esta edició, a més, s’afig la projecció de la pel·lícula Alcarràs, de Carla Simon (2022) en una sessió de cinema en valencià per a adults que tindrà lloc el divendres 28 d’abril a les 19 hores a la Casa de la Cultura amb una clara voluntat de promoure el valencià en un àmbit, el del cinema, en què la presència de la llengua valenciana és encara minoritària.

També la sala d’actes de la Casa de la Cultura serà el lloc de presentació de les obres guanyadores en l’última edició dels Premis Literaris Ciutat de Torrent.

El dimarts 25, a les 19 hores de la vesprada, es presentarà l’obra guanyadora del XIII Premi de Poesia, De la lenta espenta dels caragols, de Carles Mulet i també s’hi presentarà l’obra finalista del XX Premi de Narrativa Juvenil, Onades de platamar, d’Ivan Iglesias, i l’obra guanyadora M’he enamorat d’un ocupa, de Vicent Sanhermelando. Aquesta última obra serà també protagonista de la jornada del dijous 27 d’abril, en la lectura pública que s’ha organitzat en la plaça de Moralets des de les 17.00 hores per a promoure la lectura en valencià i que està oberta a la participació de qui ho desitge. La gent interessada a llegir eixe dia s’ha d’inscriure enviant un missatge a usvalencia@torrent.es.

El dimecres 26 d’abril a la vesprada l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià en col·laboració amb la llibreria Abacus organitzarà una sessió de jocs de taula en valencià amb el campionat del popular joc de cartes La Fallera Calavera.

La programació es completarà el matí del divendres 28, quan la plaça de la Unió Musical es convertirà en una gran zona de jocs populars valencians adaptats per a les escoles d’educació especial, per a posar fi així a una setmana plena de propostes en valencià.

La programació completa de la VI Setmana de la Llengua és la següent:

Dilluns 24 d’abril

 • Cinema en valencià a l’escola. Supercuc (9.30 i 11.30 hores) Sala d’actes de
  l’Ajuntament.

Dimarts 25 d’abril

 • Cinema en valencià a l’escola. Llunàtics (9.15 i 11.30 hores) Sala d’actes de
  l’Ajuntament.
 • Presentació dels llibres guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Torrent
  XX Premi de Narrativa Juvenil. M’he enamorat d’un ocupa, de Vicent
  Sanhermelando.
  Finalista XX Premi de Narrativa Juvenil. Onades de platamar, d’Ivan Iglesias.
  XIII Premi de Poesia. De la lenta espenta dels caragols, de Carles Mulet.

Dimecres 26 d’abril

 • Cinema en valencià a l’escola. Raya i l’últim drac (9.15 i 11.30 hores) Sala
  d’actes de l’Ajuntament.
 • Campionat de la Fallera Calavera en la Llibreria Abacus (18.30 hores).

Dijous 27 d’abril

 • Cinema en valencià a l’escola. Sota les estrelles de París (9.15 i 11.30 hores)
  Sala d’actes de l’Ajuntament.
 • Lectura pública del llibre guanyador del XX Premi de Narrativa Juvenil.M’he
  enamorat d’un ocupa, de Vicent Sanhermelando. Plaça de Moralets (17 hores).

Divendres 28 d’abril

 • De matí: Jornada de jocs populars valencians adaptats amb les escoles
  d’educació especial. Plaça de la Unió Musical
 • Cinema en valencià per a adults. Alcarràs (19 hores. Casa de la Cultura).

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.