Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Comença la ‘Setmana de la Llengua’ de Torrent amb ‘Jocs Tradicionals’
Comença la ‘Setmana de la Llengua’ de Torrent amb ‘Jocs Tradicionals’
,

Comença la ‘Setmana de la Llengua’ de Torrent amb ‘Jocs Tradicionals’

abril 23, 2024

La jornada inaugural continua este dimarts a la vesprada amb el lliurament de premis ‘Ciutat de Torrent’, a la Casa de la Cultura a les 19.30 hores

La Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Torrent, dirigida per M. Ángeles Lerma, ha donat el tret d’eixida a la Setmana de la Llengua. Un esdeveniment que omplirà els carrers i espais culturals de la ciutat d’activitats per a tots els públics.

La jornada inaugural ha estat marcada pels ‘Jocs Tradicionals’ en la Plaça Major, on els més xicotets han pogut gaudir de jocs de sempre, com ara el ‘sambori’, les trompes, les pispes, les cordes o el mocador’. Una activitat que ha comptat amb gran participació per part de l’alumnat dels diferents centres escolars participants, que han pogut gaudir aprenent i jugant al carrer. A més, en finalitzar l’acte han rebut un diploma en reconeixement a la seua participació.

La vesprada continua amb el lliurament dels tradicionals premis literaris ‘*Ciutat de Torrent’, a la Casa de la Cultura a les 19.30 hores. Les obres guanyadores, de Vicent Palacios, Josep Usó i Marisol González, rebran un reconeixement a la seua qualitat i contribució a la literatura valenciana.

El programa continua durant tota la setmana amb activitats per a tots els públics:

  • Dimecres 24 d’abril: ‘Contacontes’ per a xiquets a la biblioteca del EMAT a les 18.00 hores.
  • Dijous 25 d’abril: Conferència sobre “La llengua valenciana en el conjunt dels llengües romàniques” a càrrec de l’acadèmic de número Miquel Àngel Lledó Cardona a la Casa de la Cultura a les 19.30 hores.
  • Divendres 26 d’abril: Conferència sobre la vida i obra del poeta Anfós Ramon i Garcia a càrrec del vicepresident de Lo Rat Penat, Òscar Rueda Pitarque, a la Casa de la Cultura a les 19.30 hores.
  • Dissabte 27 d’abril: Jocs Tradicionals Valencians a gran escala en la plaça de la Unió Musical durant tot el matí. Lectura pública del llibre “Un poble ple de contes” a les 11.00 hores.
Comença la ‘Setmana de la Llengua’ de Torrent amb ‘Jocs Tradicionals’

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.