Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent presenta l’exposició “Sorolla – Luz i expressió’’
Torrent presenta l’exposició “Sorolla – Luz i expressió’’
,

Torrent presenta l’exposició “Sorolla – Luz i expressió’’

maig 6, 2024
  • Una selecció de vestits pintats a mà representant obres del pintor valencià
  • La inauguració de l’exposició tindrà lloc el pròxim 10 de maig a les 18.00 hores

L’Ajuntament de Torrent, en col·laboració amb Somnis Events, presenta l’exposició “Sorolla – Luz i expressió”, una iniciativa cultural inèdita que tindrà lloc en el renovat Espai Sant Gregori, al Carrer Pintor Genovés, del 10 al 25 de maig.

L’exposició, impulsada des de la Regidoria de Participació Ciutadana que dirigix Ana Penella, consistix en una col·lecció de 13 vestits pintats a mà, inspirats en mítiques obres de Joaquín Sorolla com La Pesca de la Tonyina, El baladrito, Clotilde i Elena en les roques de Xàbia.

Els vestits, dissenyats per Alba García (Cache Croche), estan confeccionats amb teixits sostenibles de Teixits Royo i han sigut pintats per alumnes de l’Escola d’artesans, la UPV, Sant Joan Bosco de València, la EASD i pintors professionals com Toni López, Daniel González, Alberto Ruslan, Nieves Puente, Rosana Martí, Maria Fragoso i Nacho Climent. Les pintures han sigut realitzades amb pintures per a tela de Abacus.

Esta exposició se celebra en el marc del centenari de la mort de Joaquín Sorolla, una ocasió especial per a recordar i celebrar l’obra d’este geni de la pintura espanyola.

Ana Penella, regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Torrent, ha destacat la importància d’esta iniciativa: “Estem molt orgullosos de presentar esta exposició única que fusiona moda i art per a retre homenatge a un dels pintors més importants de la història, Joaquín *Sorolla.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el pròxim 10 de maig a les 18.00 hores, i comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado. Durant l’acte, es podrà gaudir d’un espectacle únic que unirà moda i cultura, amb una desfilada de tres dels vestits, poesia en directe i una exhibició de ball.

“Sorolla – Luz i expressió” és una exposició oberta a tots els públics que convida a submergir-se en l’univers artístic de Sorolla a través d’una experiència sensorial única. L’exposició estarà oberta al públic de manera gratuïta en horari de mercat, de dilluns a dissabte: matins de 8.00 a 14.00 hores. Tardes Dimarts i Divendres: De 17.00 a 20.00 hores.

Torrent presenta l’exposició “Sorolla – Luz i expressió’’

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.