Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

«Torrent: la història de la meua ciutat», un projecte educatiu per a donar a conéixer la història de la localitat
«Torrent: la història de la meua ciutat», un projecte educatiu per a donar a conéixer la història de la localitat
,

«Torrent: la història de la meua ciutat», un projecte educatiu per a donar a conéixer la història de la localitat

febrer 20, 2024

La iniciativa està dirigida als alumnes de 5é de primària dels centres educatius de Torrent

L’objectiu és fomentar el coneixement sobre la història i patrimoni de Torrent i promoure l’hàbit lector

L’ajuntament de Torrent, des de l’àrea de Cultura, ha posat en marxa el projecte «Torrent: la història de la meua ciutat» amb l’objectiu de donar a conéixer el patrimoni històric i cultural de la localitat i posar-lo en valor. Un projecte en el qual participen els alumnes de tercer cicle de primària dels centres educatius de Torrent. Amb les activitats que es posaran en marxa, l’alumnat podrà conéixer i comprendre la societat en la qual viu i ser conscients de la seua història, entendre el lloc on viuen i aprendre a decidir el món en el qual volen viure.

El projecte, des del punt de vista metodològic, es proposa per a realitzar-se durant el curs escolar i està dirigit a l’alumnat de 5é de primària. Per a dur-ho a terme, es compta amb un equip tècnic de suport al professorat, i un conjunt de recursos i activitats per a realitzar amb la classe. Entre les propostes s’està confeccionant el llibre «Betlem Petrie i el misteri de la Torre» de l’editorial L’Orquídia de Darwin, una aventura que arreplega, de manera divertida, elements de la història i el patrimoni de Torrent. Cada alumne/a participant rebrà un llibre, a més disposarà de passatemps, activitats, etc. en la web. Amb el professorat es programarà una activitat participativa de classe en el centre i, per a finalitzar, una visita guiada, amb activitats, jocs i avaluació a la torre i l’entorn històric.

Tal com ha assenyalat el Regidor de Cultura, Aitor Sánchez, ‘’amb esta iniciativa volem fomentar el coneixement sobre la història i patrimoni de Torrent, així com promoure i impulsar l’hàbit lector i la comprensió lectora, tan importants en esta etapa educativa’’.

Una vegada finalitzat el curs i les activitats, s’arreplegaran propostes del professorat per a incloure en el programa en el curs següent.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.