Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent lliura els Premis Carta de Poblament 2023
Torrent lliura els Premis Carta de Poblament 2023

Torrent lliura els Premis Carta de Poblament 2023

novembre 25, 2023
Carmen Romero Martí, Óscar José Pellicer Valero, la Unió Musical de Torrent, Alberto José Sesé Abad i Cartonatges Gamoy han sigut els premiats en aquesta edició
L’Espai Metropolità d’Art de Torrent ha acollit la celebració de la cerimònia

La societat torrentina s’ha congregat aquesta nit en l’Espai Metropolità d’Art de Torrent (EMAT) per a celebrar el lliurament dels Premis Carta de Poblament, les distincions concedides per l’Ajuntament en reconeixement de la labor dels torrentins i torrentines, o entitats locals, que han contribuït de manera significativa al desenvolupament de la ciutat en diferents àmbits.

Com cada any, la cerimònia ha comptat amb un ampli públic, reunint amics, familiars i veïns de la ciutat, juntament amb representants del teixit associatiu, empresarial i institucional. Ningú volia perdre’s aquesta cita tan assenyalada, en la qual els torrentins i torrentines també tenien una cosa molt important que celebrar: el 775 aniversari de la Carta de Poblament de Torrent, datada del 28 de novembre de 1248. Data en què el comendador de València va atorgar la carta de poblament de l’alqueria de Torrent a les primer famílies pobladores del terme després de la conquesta de Jaume I.

L’alcaldessa Amparo Folgado i els membres de la Corporació Municipal han donat la benvinguda als premiats a la seua arribada a l’esdeveniment, al voltant de les 18:30h, amb la música tradicional d’una colla de tabal i dolçaina com a teló de fons. Una vegada finalitzada la recepció prèvia, un quartet de la Unió Musical de Torrent ha oferit una actuació musical en l’EMAT i, a continuació, el conductor de l’acte, Ximo Rovira, ha presentat al jurat d’il·lustres personalitats d’aquesta edició: el músic José Ortí Soriano, nomenat fill predilecte de la ciutat l’any 1984; el futbolista Pedro José López Muñoz, Premi Carta de Poblament 2014 en la modalitat ‘d’Arts, Lletres i Esports’; María Isabel Martínez Esteso, escultora ceramista i presidenta de la Fundació Isabel FCV; Ana Almerich Chuliá, enginyera industrial i màster en conservació del patrimoni arquitectònic per la Universitat Politècnica de València; Amparo Fandos Miquel, Premi Carta de Poblament 2012 en la modalitat ‘d’Arts, Lletres i Esports’; i José Royo Martínez, historiador i cronista oficial de Torrent.

Seguidament, el president del jurat, José Ortí Soriano, ha realitzat el discurs inaugural, donant pas a la lectura de l’acta dels premis per part del secretari del jurat, José Royo Martínez, qui ha recitat el reguitzell de premiats en aquesta edició. Carmen Romero Martí, premi ‘Arts, Lletres i Esports’; Óscar José Pellicer Valero, premi ‘Ciència, Tecnologia i Medi Ambient’; la Unió Musical de Torrent, premi ‘Societat i Concòrdia’; Alberto José Sesé Abad i Cartonatges Gramoy, premi ‘Trajectòria Professional’. Un a un, els guardonats han rebut aquesta distinció davant l’eixordadora ovació del públic, que els ha abrigallats amb el seu afecte i admiració, després de la projecció d’un emotiu vídeo personalitzat per a cadascun d’ells.

L’alcaldessa Amparo Folgado ha clausurat l’acte dirigint les següents paraules a tots els presents: “Hui és un dels dies més importants de l’any, ja que estem ací reunits per a reconèixer la trajectòria de tan insignes ciutadans i entitats, l’esforç i el treball de les quals no fan, sinó, més gran el nom del nostre municipi. És tot un honor poder compartir aquest moment amb tots vosaltres, sou un orgull per a Torrent.”.

Després de l’acte, un gran espectacle de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Vulcano ha il·luminat el cel de la ciutat, posant fi, d’aquesta manera, a la XI edició dels Premis Carta de Poblament de Torrent.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.