Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’Antic Mercat inaugura “Las Madonnas de Leonardo”, una exposició inclusiva per a gaudir-la amb els cinc sentits
L’Antic Mercat inaugura “Las Madonnas de Leonardo”, una exposició inclusiva per a gaudir-la amb els cinc sentits
,

L’Antic Mercat inaugura “Las Madonnas de Leonardo”, una exposició inclusiva per a gaudir-la amb els cinc sentits

maig 14, 2024

La mostra pot disfrutar-se per primera vegada en la Comunitat Valenciana

La Sala Cívica de l’Antic Mercat de Torrent ha obert les seues portes a una experiència única i inclusiva: l’exposició “Las Madonnas de Leonardo”. Una exposició organitzada per MAATK INCLUSIÓ en col·laboració amb la Delegació d’Igualtat de l’Ajuntament de Torrent.

L’alcaldessa, Amparo Folgado ha destacat que “des d’este equip de govern, continuem promocionant la cultura accessible i la inclusió social, sent la segona exposició inclusiva i sensorial que acollim, per la qual cosa convide a tots els veïns i veïnes de Torrent a acostar-se les pròximes setmanes a l’Antic Mercat i disfrutar d’esta mostra de las Madonnas de Leonardo, que per primera vegada pot visitar-se en la Comunitat Valenciana”.

Fins al 14 de juny, els visitants podran admirar una mostra sensorial de 10 obres mestres de Leonardo da Vinci, en una exposició que per primera vegada visita la Comunitat Valenciana després de l’èxit collit en la Diputació de Saragossa, l’Ajuntament de Logronyo, Villar de Cañas, Carboneras de Guadazaón, Villaescusa d’Haro, Daroca i Chinchón. Després de visitar Torrent, esta exposició partirà a Fuengirola i Córdoba.

Una experiència sensorial
“Las Madonnas de Leonardo” va més enllà de la contemplació tradicional de l’art. Seguint la filosofia de l’exposició “La llum de Sorolla a les teues mans “, que es va exhibir en el nou Espai Sant Gregori, esta mostra convida als visitants a interactuar amb les obres de manera sensorial.

Les rèpliques de les obres poden ser tocades, permetent apreciar les textures i detalls amb els dits. Les obres estan associades a una aroma específica, transportant al visitant a l’època i l’entorn de l’artista. Un codi QR enllaçat a un vídeo explica l’obra en llenguatge de signes, fent l’exposició accessible a persones amb discapacitat auditiva. Així mateix, s’estimula el sentit del gust, creant una experiència multisensorial completa.

L’exposició presenta una selecció de les obres més emblemàtiques de Leonardo da Vinci, des de la Dama de l’ermini fins a la Mona Lisa, passant per l’Últim Sopar i els seus secrets més ocults. A més, es pot admirar l’icònic David de Miguel Ángel, completant una visió més àmplia del Renaixement.

“Las Madonnas de Leonardo” està dissenyada per al gaudi de persones de totes les edats i capacitats. Les característiques inclusives de l’exposició la convertixen en una experiència accessible per a persones amb discapacitat visual, auditiva i motora.

L’Ajuntament de Torrent, a través de la delegació d’Igualtat, convida a tots els veïns i veïnes a visitar-la i gaudir-la gratuïtament en una experiència única i inoblidable que s’allargarà fins al 14 de juny.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.