Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’exposició “La Llum a les teues mans”, dedicada a Joaquín Sorolla, arriba a Torrent per a derrocar barreres
L’exposició “La Llum a les teues mans”, dedicada a Joaquín Sorolla, arriba a Torrent per a derrocar barreres
,

L’exposició “La Llum a les teues mans”, dedicada a Joaquín Sorolla, arriba a Torrent per a derrocar barreres

desembre 15, 2023

Esta mostra, que transforma l’obra del pintor valencià en una experiència que tàctil i sensorial, també per a persones amb discapacitat visual, pot visitar-se en el recentment inaugurat Espai Sant Gregori fins al 15 de gener

La societat torrentina s’ha reunit en el matí d’este divendres en el renovat Espai Sant Gregori per a inaugurar “La llum a les teues mans”, una exposició única i revolucionària dedicada al pintor Joaquín Sorolla, i que podrà visitar-se en esta ubicació de Torrent fins al pròxim 15 de gener, després del seu exitós pas per la ciutat d’Alacant. El projecte, liderat per l’equip de Maatk Inclusió, amb la col·laboració del Grup ONCE i el suport de l’àrea de Servis Socials de l’Ajuntament de Torrent, transforma l’art de l’icònic pintor valencià en una experiència tàctil i sensorial que va més enllà de les idees de l’artista. S’aconseguix d’esta manera que cada peça siga més tangible, en relleu, per a derrocar barreres i apel·lar a les emocions de les persones amb discapacitat visual.

Cada obra en l’exposició “La Llum a les teues Mans” ha sigut acuradament adaptada, dividint les composicions per a garantir que cada visitant, independentment de la seua capacitat visual, puga comprendre i gaudir plenament de la peça. A més, per a enriquir l’experiència, s’ha implementat un sistema de suport addicional amb un text explicatiu que resumix el seu significat, oferint una síntesi de l’obra. A més, es proporciona un suport auditiu a través d’un codi QR vinculat a una web, on els visitants poden accedir a guies o explicacions més extenses del contingut. També s’ha incorporat un QR amb llenguatge de signes, assegurant que l’exposició siga inclusiva per a persones amb diferents tipus de discapacitat.

És l’homenatge a l’obra de l’icònic pintor valencià el que té l’honor d’estrenar la sala de mostres d’este espai multifuncional, inaugurat ahir per l’alcaldessa Amparo Folgado amb motiu de la clausura dels projectes impulsats amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. Allà es van reunir desenes de veïns i veïnes de Torrent per a celebrar els avanços aconseguits a la ciutat amb estos fons europeus i donar la benvinguda a les festes nadalenques. Folgado ha destacat el simbolisme i la importància d’esta inauguració amb la qual es “acosten a este barri esdeveniments i activitats que ens permeten ampliar la ja de per si mateix activa agenda cultural i social del municipi i fer-la extensiva a tota la ciutadania”.

Llum i màgia en l’Espai Sant Gregori

La renovació integral del Mercat de Sant Gregori és un dels projectes que han sigut cofinançats pel FEDER, amb la finalitat d’oferir als veïns d’un dels barris amb més història de la ciutat un espai que connecte les parades del mercat i permeta, a més d’acollir tot tipus d’exposicions i esdeveniments, revitalitzar l’activitat comercial. Un nou capítol en la vida cultural de la capital de L’Horta Sud amb el qual es busca, no sols il·luminar este barri amb la màgia de l’art, sinó també inspirar una nova apreciació i comprensió d’este.

L’exposició “La Llum a les teues mans”, dedicada a Joaquín Sorolla, arriba a Torrent per a derrocar barreres

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.