Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent inaugura ‘Més enllà del còmic’ en el Espai Sant Gregori
Torrent inaugura ‘Més enllà del còmic’ en el Espai Sant Gregori
, ,

Torrent inaugura ‘Més enllà del còmic’ en el Espai Sant Gregori

febrer 1, 2024

De la mà del Museu L’Iber de València, la mostra recorre la història del còmic a través de miniatures i podrà visitar-se de l’1 al 24 de febrer

El nou Espai Sant Gregori obri les seues portes per a acollir la segona exposició organitzada per l’Ajuntament de Torrent. Després de “La llum de Sorolla a les teues mans”, este espai cultural acull ara una interessant mostra sota el lema “Més enllà del Còmic”. Associacions de Torrent i veïns del barri s’han acostat a visitar la mostra en la seua inauguració. L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado ha animat als veïns a “vos anime a visitar este nou espai cultural en el cor del barri i integrat en el Mercat Sant Gregori, cultura i comerç de proximitat en el mateix espai”.

A més, ha agraït al director del Museu L’Iber, Alejandro Noguera, que expose a Torrent, després d’haver fet el propi en ciutats com Paris o Londres, entre moltes altres. Noguera ha elogiat l’impuls de Torrent. “És destacable l’impuls cultural que està adquirint Torrent, on ja hem vingut durant el festival Torrent Històrica i ara en este nou espai cultural”.

El projecte, liderat pel Museu L’Iber de València, se suma a l’esforç per difondre la literatura a través de miniatures, centrant-se en el fascinant món del còmic. Historietes, còmic, còmic o novel·la gràfica, són algunes de les denominacions que ha adquirit el 9é art, que en esta ocasió es presenta en forma d’exposició amb peces que representen alguns dels personatges més emblemàtics del món del còmic, tots realitzats en miniatura.

La col·lecció exhibix les creacions de Pixi & Cie, una marca reconeguda a nivell internacional, fundada per Alexis Poliakoff i Philippe-Antoine Guénard. Des del xicotet llogaret gal que desafia la invasió romana fins a l’intrèpid Lucky Luke i els inoblidables agents de la T.I.A. Mortadelo i Filemó, les miniatures capturen l’essència d’estos personatges icònics.

A través d’estes peces, xicotets i majors poden submergir-se en el món del còmic, explorant la narrativa visual que ha evolucionat des de simples caricatures fins a complexes històries amb sàtira social i política. L’exposició és una mostra de color, records, nostàlgia i animació, que recorda les nostres lectures infantils i actuals.

El Museu L’Iber, conegut per la seua vasta col·lecció de miniatures, és el resultat de la passió de l’empresari valencià Álvaro Noguera. L’exposició és un tribut al seu llegat moral i cultural, que va ser honrat pel seu fill Alejandro Noguera, actual director del Museu, després de la seua defunció en 2007.

“Més enllà del Còmic” podrà visitar-se de l’1 al 24 de febrer, de dilluns a dissabte en horari de mercat; de 8.00 a 14.00 hores i els divendres de 17.00 a 20.00 hores al Carrer Pintor Genovés.

L’equip de govern de Torrent continua apostant per acostar la cultura a tots els barris de Torrent i en concret, en este nou espai cultural dins del Mercat Sant Gregori, que es va inaugurar el passat 14 de desembre i ja va per la seua segona exposició, en un barri que mai abans, havia albergat un espai dedicat a la cultura i obert a tots els veïns i veïnes del barri.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.