Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent celebra una emotiva Gala Atenea 2024
Torrent celebra una emotiva Gala Atenea 2024

Torrent celebra una emotiva Gala Atenea 2024

març 7, 2024
Enguany el reconeixement ha recaigut en l’Obra Social Femenina Verge dels Desemparats de Torrent
La cantant valenciana Sandra Polop amenitzava l’acte al ritme de Gloria Estefan, Rozalen, Lady Gaga o Alaska

Este dimecres Torrent ha celebrat la Gala de lliurament del Premi Dona Atenea 2024, emmarcada en la XXXVIII Setmana de la Dona. Un reconeixement atorgat per l’Ajuntament de Torrent, a petició del Consell de la Dona, que enguany ha recaigut en l’Obra Social Femenina Verge dels Desemparats de Torrent. Un esdeveniment que tenia lloc en el EMAT, conduït per la destacada periodista Clara Castelló.

L’encarregada d’obrir l’acte va ser la cantant valenciana Sandra Polop, qui va oferir un xicotet concert, donant veu mitjançant les seues cançons a dones de la talla de Gloria Estefan, Rozalen, Lady Gaga o Alaska. Un moment molt especial que es va acomiadar entre aplaudiments per a donar pas al moment més emotiu de l’acte.

La regidora de Dona, Amparo Chust, va ser la primera a prendre la paraula, posant en valor el paper de la dona, i especialment, destacant la labor de totes les dones que han format part de l’Obra Social Femenina Verge dels Desemparats. Després de les seues paraules va tindre lloc la reproducció d’un vídeo realitzat per a l’ocasió i en homenatge a este grup de dones que formen l’associació. Protagonitzat i conduït per elles, narra la labor que han realitzat després de més d’un segle d’història a la ciutat, dedicades al tall i la confecció.

Esta organització, fundada a València en 1912 i establida a Torrent en 1919, ha sigut un far d’apoderament femení i solidaritat en la capital de l’Horta Sud. Qui també va voler felicitar este grup de dones lluitadores va ser l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, posant en valor el seu important paper al llarg de la història, sent exemple de defensa dels drets laborals de la dona des de principis de segle, i convertint-se en un referent per a la dona torrentina i treballadora.

Després d’ella, pujava a l’escenari Fina Vidal, Presidenta de l’Associació, per a arreplegar el premi. Un guardó confeccionat de manera artesanal per la Fundació Espurna, reflectint el compromís inclusiu de la ciutat de Torrent cap a la igualtat d’oportunitats. Vidal, visiblement emocionada, va voler agrair este reconeixement i recordar a totes les dones que han treballat al llarg dels anys perquè l’associació continue la seua activitat. Així mateix, va voler expressar el seu desig que el seu llegat prosseguisca, com a mínim, 105 anys més, que són els que suma actualment a Torrent.

Torrent celebra una emotiva Gala Atenea 2024

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.