Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Una nova casa d’acolliment per a dones vulnerables es posa en marxa a Torrent: la Llar Santa Catalina de Siena
Una nova casa d’acolliment per a dones vulnerables es posa en marxa a Torrent: la Llar Santa Catalina de Siena

Una nova casa d’acolliment per a dones vulnerables es posa en marxa a Torrent: la Llar Santa Catalina de Siena

juliol 3, 2023

La Fundació Llars Sant Martí de Porres i Santa Rosa de Lima va inaugurar la Llar Santa Catalina de Siena destinat a atendre dones en situacions d’exclusió social i vulnerabilitat. La realitat de la pobresa i exclusió social amb rostre de dona requereix respostes adequades i específiques per a poder superar les situacions de violència i marginació.

A la ciutat de Torrent començarà a funcionar la nova Llar Santa Catalina de Siena, que ahir va ser inaugurat i beneït amb la presència de nombroses autoritats, col·laboradors, voluntaris i amics de la Fundació.

L’acte es va desenvolupar al carrer Sant Marcel·li, adreça de la nova llar, on van ser presents les més de cent persones que van acompanyar l’esdeveniment. L’acte va començar amb una introducció realitzada per la presentadora de l’esdeveniment, que va contextualitzar la història de la Fundació amb la vida del dominic Pare Gerardo i el seu somni d’aconseguir una llar per a dones excloses.

En nom de totes les persones i autoritats va prendre inicialment la paraula el P. Jesús Díaz Sariego, Prior Provincial dels Dominics d’Espanya, que va manifestar l’alegria pel P.Gerardo quan fora testimoni d’aquesta inauguració. Posteriorment l’Alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, va expressar la seua alegria per participar representant a tots els torrentins que viuen i senten com a propi el projecte de la Fundació Llars Sant Martí. I finalment va participar el Vicari Episcopal, Sr. Jesús Corbí, en representació de l’Arquebisbe de València que inicialment havia confirmat la seua participació. Sr. Jesús va compartir la seua experiència com a estudiant de teologia amb el Pare Gerardo, i com ha descobert que el que era “predicador de la paraula” al seu torn era un “apostol de la caritat” sabent tot el que va fer pels més pobres de Torrent, pels barris de Sagrada Família i Sant Gregori.

Després de les intervencions es va procedir a la benedicció de la llar i de totes les habitacions i instal·lacions de la casa, descobrint les autoritats una placa amb el nom de la Llar.

Especialment emocionant van ser les paraules de Fran, un dels acollits en les llars per a homes que té la Fundació, que va voler posar veu a les dones que seran acollides i que en aqueix moment no eren presents. Va manifestar la seua confiança que puguen trobar en la llar el més important que no és coses noves o una casa reformada, que ho és per a la dignitat de tots, sinó que redescobrisquen l’esperança per a sanar i recuperar les seues vides.

Per a finalitzar, i com a expressió d’alegria, va haver-hi una exhibició de balls torrentins per part de l’agrupació L’Ú i Dos del Llar Antonià, i una traca que va anunciar a tot Torrent l’alegria de la inauguració.

La nova casa proporcionarà un refugi segur i un ambient càlid per a dones en situacions de vulnerabilitat. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és oferir un espai on aquestes dones puguen reconstruir les seues vides i rebre el suport necessari per a superar els desafiaments als quals s’enfronten. La casa comptarà amb instal·lacions renovades i confortables. A més, un equip professional estarà disponible per a brindar assistència emocional, orientació i suport en el procés de reintegració social.

La Fundació va nàixer a Torrent l’any 1997 amb l’impuls del dominic P. Gerardo Sánchez, que somiava amb arribar a poder oferir una Llar per a aquells transeünts crònics que mancaven d’un sostre sota el qual descansar. Des del seu origen la Fundació compta amb el suport i col·laboració de la Comunitat dels PP. Dominics i la Fraternitat de Seglars Dominics, del Vedat de Torrent.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.