Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent reunix professionals i cuidadors de malalts d’Alzheimer
Torrent reunix professionals i cuidadors de malalts d’Alzheimer

Torrent reunix professionals i cuidadors de malalts d’Alzheimer

abril 12, 2024
Els tallers van reunir a prop de dos-centes persones, entre professionals i familiars en el Espai Sant Gregori.

La delegació de Servicis Socials, a través de la Unitat de Majors i Dependència, ha organitzat unes noves jornades sobre les demències i el seu diagnòstic, dins de la programació que s’està duent a terme durant tot este curs. En esta ocasió la jornada, que va tindre lloc en el renovat Espai Sant Gregori, va estar dividida en dos sessions, una destinada a professionals i una altra a cuidadors. Dues van ser impartides pel Dr. César Rodríguez, psiquiatre geriàtric i membre del comité d’experts de la Federació Valenciana d’Associacions de Familiars d’Alzheimer (FEVAFA).

En la primera de les xarrades van participar professionals de l’àmbit sociosanitari i va comptar amb la presència de metges, infermeres, psicòlogues i treballadores socials dels centres de salut, residències públiques i privades i dels propis servicis socials de l’ajuntament. Este taller tenia per títol «Taller de coordinació i integració sociosanitària en l’àmbit de les demències» i va servir també per a ser un punt de trobada entre els diferents actors que treballen en el camp d’estes malalties i poder posar en comú actuacions i projectes. La segona, titulada «Cuidar als que cuiden», va tindre com a eix a les persones que exercixen com a cuidadors, procurant-los consells i ferramentes que puguen desenvolupar en la seua vida diària amb els pacients d’estes patologies.

El Dr. Rodríguez va animar a les famílies a associar-se i poder reivindicar els seus drets davant les administracions i va reclamar també a estes que se centren en l’actuació integral dels pacients i el reconeixement de l’especialitat de geriatria. Arturo García, regidor de Servicis Socials, destacava que “estes jornades són una bona oportunitat perquè totes les famílies que tenen un malalt puguen compartir experiències i saber quines estratègies els poden ajudar en el seu dia a dia. A més, ens servix a les administracions per a conéixer algunes de les seues demandes, com la necessitat d’agilitzar els processos de dependència i l’assignació de recursos”.

Torrent reunix professionals i cuidadors de malalts d’Alzheimer

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.