Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent commemora el Dia Internacional de l’Alzheimer
Torrent commemora el Dia Internacional de l’Alzheimer

Torrent commemora el Dia Internacional de l’Alzheimer

setembre 22, 2023
El Centre de Majors Verge de l’Olivar va acollir la celebració de la xarrada “Alzheimer: cómo prepararnos para la enfermedad”, congregant a més de cent persones per a escoltar el psiquiatre especialitzat en geriatria César Rodríguez

La regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torrent va organitzar ahir, amb motiu del Dia Internacional de l’Alzheimer, la xarrada informativa “Alzheimer: cómo prepararnos para la enfermedad” en el Centre de Majors Verge de l’Olivar, congregant a més d’un centenar de persones per a escoltar la ponència del psiquiatre especialitzat en geriatria i membre de la Federació Valenciana d’Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer (FEVAFA), César Rodríguez.

El Dr. Rodríguez va compartir els seus coneixements sobre aquesta malaltia i altres tipus de demència, així com dels tractaments existents, amb pacients, familiars, cuidadors i professionals de l’àmbit de la salut i la cura i atenció dels majors, als qui va donar una sèrie de pautes per a enfrontar la malaltia. Així mateix, el psiquiatre va voler aprofitar el moment per a reivindicar la posada en marxa de programes de diagnòstic precoç; mentre que en el col·loqui final els familiars van reclamar ajudes per a la conciliació.

Durant la presentació de la xarrada, l’edil responsable de l’àrea de Serveis Socials, Arturo García, va assenyalar que “des que assumim la delegació començarem a preparar un programa molt complet i variat per a atendre les necessitats de tots els majors, i hui amb aquesta xarrada iniciem aquest programa”.


Programació per als centres municipals de majors
Una de les primeres mesures que va prendre l’equip de govern d’Amparo Folgado va ser la simplificació de l’obtenció targeta d’usuari dels centres de majors, reduint el tràmit a una única gestió, realitzada en les oficines municipals de Ramón y Cajal, 7, de manera que els usuaris puguen obtenir el seu carnet en el moment. En aquesta línia de promoure les activitats per a majors i després de la visita de la consellera de Serveis Socials al CEAM del Carrer Caixa d’Estalvis, l’alcaldessa va aconseguir el compromís de la conselleria per a escometre les actuacions necessàries per a poder condicionar el centre i poder recuperar les sessions de ball dels majors, que portaven diversos anys sense poder desenvolupar-se i que era una demanda molt reivindicada pels usuaris.

Per a aquest curs, la delegació, a través de la unitat de Majors i Dependència, ha presentat una programació d’activitats amb diferents activitats d’envelliment actiu i saludable, d’oci i temps lliure, així com de promoció de l’autonomia personal i cultural. En ella destaquen, entre altres, els cursos de pilates i el programa de salut cognitiva. L’oferta d’un programa d’activitat física amb el mètode Pilates era una demanda dels usuaris dels centres de majors i serà gratuïta per als usuaris dels centres de majors. D’altra banda, s’ha posat en marxa un programa de Salut Cognitiva i Prevenció de Malalties Neurodegeneratives com l’Alzheimer i altres demències, que començarà a partir d’octubre. L’objectiu general d’aquest projecte és desenvolupar activitats preventives per a la pèrdua de memòria i fomentar l’estimulació cognitiva mantenint-se actius per mitjà d’activitats grupals. El programa es desenvoluparà d’octubre a juny 2024 en els tres centres municipals de persones majors.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.