Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

La ciutat de Torrent se suma amb entusiasme als actes commemoratius del Bicentenari de la Policia Nacional

gener 11, 2024

Folgado: “la ciutat de Torrent s’enorgullix de sumar-se a estos actes commemoratius i ret homenatge a la Policia Nacional en el seu bicentenari, reconeixent la importància de la seua labor en la preservació de la seguretat i la pau en la nostra societat, així com la seua contribució a la seguretat a la ciutat de Torrent”.

Torrent se suma a les celebracions il·luminant l’Ajuntament de blau, projectant una imatge en làser sobre la Torre i amb una pantalla felicitant la Policia en la façana de la Casa Consistorial.

L’alcaldessa trasllada a la JGL que s’estudie l’aprovació de dedicar un carrer a la Policia Nacional en Parc Central, tal com ha sol·licitat el comissari.

Dissabte que ve, dia 13 de gener, la Policia Nacional celebrarà el seu Bicentenari, marcant dos segles de compromís i servici a Espanya. L’aniversari ha sigut declarat Esdeveniment d’Excepcional Interés Públic en tota Espanya, destacant la seua importància històrica i el seu paper fonamental en la seguretat i benestar públic.

Sota el lema “Compromesos amb tu”, la Policia Nacional ha preparat un ambiciós programa d’esdeveniments i activitats al llarg dels anys 2023 i 2024, tant a nivell institucional com divulgatiu, que es duran a terme en tot el territori nacional.

L’Ajuntament de Torrent s’unix a esta celebració històrica i ha organitzat diverses iniciatives per a commemorar esta fita significativa. Demà divendres, la façana de l’edifici de la Casa Consistorial s’il·luminarà de blava, reflectint el compromís i respecte de la ciutat cap a la Policia Nacional. A més, es projectarà en làser sobre la Torre una imatge commemorativa pels 200 anys del cos policial, i una pantalla en la façana de l’Ajuntament recordarà esta efemèride a tots els ciutadans.

En el Ple de la corporació municipal celebrat esta vesprada, l’alcaldessa ha expressat la felicitació a la Policia Nacional i ha traslladat a la Junta de Govern Local que s’estudie l’aprovació de dedicar un carrer a la Policia Nacional en Parc Central, tal com ha sol·licitat el comissari.

L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado ha assenyalat que “la ciutat de Torrent s’enorgullix de sumar-se a estos actes commemoratius i ret homenatge a la Policia Nacional en el seu bicentenari, reconeixent la importància de la seua labor en la preservació de la seguretat i la pau en la nostra societat, així com la seua contribució a la seguretat a la ciutat de Torrent”.

El 13 de gener de 1824, per iniciativa del Rei Ferran VII, es va promulgar la Real Cèdula que va crear la Policia General del Regne, antecedent històric de l’actual Policia Nacional. Este cos policial, amb la funció de “garantir el bé i la seguretat pública”, es va convertir en la “primera garantia del bé i de la felicitat pública”. Al llarg de dos segles, la Policia Nacional ha evolucionat i complit la seua missió de manera ininterrompuda, servint sempre amb un esperit de servici públic.

Al llarg de la seua història, la Policia Nacional ha experimentat diferents denominacions, adaptant-se a les necessitats de cada època. En 1986, tots dos cossos, el Cos General de Policia i el Cos de Policia Nacional, es van integrar en un només, el Cos Nacional de Policia, la denominació del qual es va simplificar posteriorment a Policia Nacional en 2015.

Una fita important va ocórrer en 1978, quan es van obrir proves de selecció que incloïen cent places per a “membres femenins”. A l’any següent, 42 dones van jurar el càrrec i van formar part de la primera promoció del Cos Superior de Policia. Actualment, la Policia Nacional compta amb aproximadament 74.000 agents, dels quals 12,600 són dones, representant quasi el 18% de la plantilla total. Quatre d’elles, comissàries principals, formen part de la Junta de Govern de la Policia Nacional.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.