Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

La marxa ciutadana contra la violència de gènere obri l’agenda del cap de setmana a Torrent
La marxa ciutadana contra la violència de gènere obri l’agenda del cap de setmana a Torrent

La marxa ciutadana contra la violència de gènere obri l’agenda del cap de setmana a Torrent

novembre 21, 2019

El programa del Mes del Medi Ambient i la Festa de la Infància i de l’Adolescència són algunes de les propostes perquè els torrentins i torrentines no es queden a casa durant els pròxims dies

El programa d’activitats del cap de setmana a Torrent arranca amb la marxa ciutadana contra la violència de gènere, organitzada per la Casa de la dona de l’Ajuntament de Torrent. La trobada tindrà lloc aquest divendres a les 19 h des de la plaça Bisbe Benlloch. Però com a avantsala a aquesta activitat, les participants de diversos tallers de Casa de la dona han preparat diferents activitats reivindicatives amb motiu del dia internacional de la no violència contra les dones. A partir de les 17.30 h, es col·locarà un monument contra la violència de gènere realitzat pel taller de dibuix, també s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “Dones de Torrent”, pel taller de fotografia; i, finalment, es penjarà una papallona de macramé que adornarà el vestíbul de Casa de la dona, realitzada pel taller de macramé.

Les falles de Torrent també se sumen a les activitats a favor de la igualtat i, de la mà de la falla Nicolás Andreu, es celebra una nova edició del Concurs de Curtmetratges, que enguany inclourà el “Premi per la igualtat entre dones i homes”, oferit per la Casa de la dona. El concurs té dues modalitats: el dissabte a les 12 h la gala infantil, i a les 18 h la gala major; totes dues a l’Aula de Cultura CAM.

Mes del Medi Ambient
El públic infantil gaudirà aquest cap de setmana de la programació del Medi Ambient que proposa tractar temes com el canvi climàtic, el reciclatge i l’entorn local amb la Fira Ambiental. En aquest cas, la fira tindrà lloc el divendres a les 17.30 h en la plaça Pintor Miró.

Una ruta nocturna per la Serra Perenxisa mostrarà als participants els nostres punts més característics de les zones boscoses torrentines. L’excursió eixirà amb autobús a les 21 h des de la plaça Corts Valencianes.

Les tomaques, les carabasses i les albergínies ompliran el carrer Font de San Lluis en la V Fira Agrícola Solidària, organitzada per l’AV El Vedat. Des de les 10.30 h a les 14 h, els torrentins i *torrentines podran realitzar les seues compres amb productes de tradicionals de l’horta.

Finalment en el Mes de Medi Ambient, la ruta de la senda del Reg Mil•lenari és una altra proposta perquè els veïns i veïnes puguen passar un dia divertit i envoltats de naturalesa. Des de la parròquia de Sant Lluís Beltrán a les 10 h s’iniciarà el passeig pel patrimoni hidràulic, natural i etnogràfic del barranc de l’ Horteta. Un viatge al passat a través de les infraestructures hidràuliques que ens han arribat dels nostres avantpassats romans, musulmans i de l’època cristiana.

Festa de la Infància
Els xiquets i xiquetes de Torrent seran els protagonistes de la Festa de la Infància i de l’Adolescència, amb motiu del Dia Internacional de la Infància, 20 de novembre. La jornada donarà el tret d’eixida el dissabte a les 11 h en la plaça Unió Musical i estarà composta per actuacions de xiquets i xiquetes de Torrent, classes magistrals de ball, animació amb batukada i un circuit d’educació viària. Igualment, de la mà de les associacions i departaments de l’Ajuntament de Torrent es podrà gaudir de tallers de marionetes, màscares, arquitectura, xapes i primers auxilis; jocs gegants; maquillatge i tatuatges temporals amb aerosol; i begudes i aperitius saludables.

Espectacles musicals
Els amants de la música estan d’enhorabona perquè continuen en marxa els concerts programats en honor a Santa Cecilia, patrona de la música. Per això, aquest dissabte és el torn perquè el Cercle Catòlic oferisca una fantàstica vetlada musical en l’ Auditori, a les 19 h.

D’altra banda, el Grup de Ball de Torrent serà l’amfitrió d’un intercanvi cultural. El Grup de Cors i Danses Verge de Gràcia de Mahora (Albacete) visitarà Torrent i oferirà, al costat del grup torrentí, un espectacle de música i ball. La trobada tindrà lloc el dissabte a les 19.30 h a l’Aula de Cultura de la CAM.

Esport
En l’àmbit esportiu, el pavelló El Vedat acull la presentació de la temporada 2019 – 2020 del Nou Básquet Torrent. Familiars i amics es donaran cita per a animar a l’equip en un any que es preveu carregat de victòries. A les 19 h.

Centenari Salesianes
Continuen les celebracions del centenari de l’arribada de les Salesianes a Torrent i, en aquest cas, el dissabte a la vesprada s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “100 anys en família”, un repàs de la història de tot un segle. En l’ Antic Mercat a les 18.30 h.

La marxa ciutadana contra la violència de gènere obri l’agenda del cap de setmana a Torrent

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.