Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

El Club de lectura de Torrent entra a les cases de tots els xiquets i xiquetes de la ciutat
El Club de lectura de Torrent entra a les cases de tots els xiquets i xiquetes de la ciutat

El Club de lectura de Torrent entra a les cases de tots els xiquets i xiquetes de la ciutat

abril 3, 2020

Les actuacions de desinfecció i neteja continuen en tot el terme així com en les instal·lacions esportives com els pavellons o el trinquet municipal

L’Ajuntament de Torrent ha desenvolupat una programació online d’activitats dirigides a tots els públics i que inclouen sessions esportives, tallers de manualitats, literatura o teatre

Aventures, fantasia i personatges entranyables han acompanyat als xiquets i xiquetes de Torrent que, des de les seues cases, han pogut seguir en directe una sessió del Club de Lectura de la biblioteca de Torrent. A través de la pàgina de Facebook de l’Ajuntament, els més xicotets i xicotetes han pogut obtenir un llistat de recomanacions perquè puguen llegir mentre dure el confinament. A més d’explicar en què consisteix el Club de lectura que organitzen les biblioteques municipals al llarg de l’any i animar a tots i totes a formar part d’aquesta iniciativa literària. Yolanda París, treballadora de la biblioteca, ha parlat de diferents llibres, entre ells “El diari de Greg”.

Entre les sorpreses, s’ha convidat als xiquets i xiquetes perquè realitzen un vídeo, ajudats dels seus familiars, comptant el títol del seu llibre preferit i per què el recomanen als seus amics i amigues. Tots els que desitgen participar, hagen estat presents en el club de lectura d’aquest matí o no l’hagen fet, poden enviar el seu vídeo al correu: bibliometro@torrent.es. Igualment, tots el que estiguen interessats a donar-se d’alta en el servei Ebiblio de descàrrega de llibres, poden enviar un email a la mateixa adreça electrònica.

Donat l’èxit que ha tingut el club en la seua primera sessió, el públic infantil s’ha sentit molt content en conèixer que divendres que ve, 10 d’abril, a les 10 hores, hi haurà una altra cita en la qual es comentarà i debatrà sobre el conegut lliure “El xicotet vampir”.

Programació cap de setmana

Encara que els torrentins i torrentines han de quedar-se a casa, l’agenda del cap de setmana ve carregada d’activitats. Des de l’Ajuntament de Torrent, a través de la seua pàgina de Facebook, s’ha dissenyat una programació online dirigida a tots els públics i de gustos molt variats.

El calendari d’activitats arranca aquesta vesprada amb un taller de cant impartit per Bàrbara García; una proposta que començarà a les 18 h i que convida a la ciutadania a cantar, entonar les seues veus i traure l’art musical que porten dins.

El dissabte al matí, Yolanda Periche mostrarà els beneficis d’una de les tècniques esportives que estan més de moda en els últims anys: pilates. A les 11 h, totes les persones que s’animen a seguir les classes aprendran, entre moltes altres coses, a millorar i corregir la postura corporal. A la vesprada, a les 18 h, la música i el ball seran la protagonista amb la gala FIDAM, un espectacle que porta per nom “Paradís d’emocions”.

Una classe de ioga egipci, a les 11 h, donarà el tret d’eixida a l’agenda del diumenge. Amb múltiples postures d’orient i occident, el públic podrà gaudir i relaxar-se amb aquesta noble pràctica. I per a posar punt final a l’últim dia de la setmana, “La celestina”, interpretada pel grup Cucurucú, convidarà a tots i totes a conèixer, si no ho fan ja, aquesta tragicomèdia que compta amb dos grans personatges: Calisto i Melibea, i que està atribuïda a Fernando de Rojas.
Tant el Club de lectura d’aquest matí com totes les activitats que s’estan emetent durant el període de confinament queden a disposició i obertes a totes les persones perquè puguen seguir-les i veure-les les vegades que vulguen en el mateix Facebook del consistori.

Tasques de desinfecció en el trinquet municipal

Entre les moltes mesures que el consistori ha pres per a fer front al coronavirus destaquen els treballs de desinfecció i neteja en tot el terme municipal. D’aquesta manera s’estan desinfectant els espais públics a l’aire lliure com a zones de jocs infantils, àrees recreatives, centres de salut o educatius i les zones pròximes i accessos de les residències i en centres de persones majors. Així mateix, s’ha fet una neteja dels pavellons esportius municipals de la ciutat i de la Cotxera, tant del material com dels edificis, i aquest matí s’ha realitzat un procés de desinfecció complet del trinquet municipal.

Resolució d’incidències en la via pública

Pese a l’Estat d’Alarma, el personal de la Brigada d’Obres de l’Ajuntament de Torrent continua prestant servei en tots aquells incidents urgents que sorgeixen en la via pública, així com es realitzen les actuacions més urgents des del departament de Senyalització i Trànsit de la Policia Local de Torrent o des de Jardineria.

Accions solidàries

Són molts els torrentins i torrentines que durant aquests dies se sumen a iniciatives solidàries, tant a manera personal com des d’empreses o associacions. D’una banda, la comunitat asiàtica repeteix fent lliurament de material higiènic i desinfectant; una iniciativa a la qual també s’ha sumat el restaurant Els Avets amb donacions de màscares.

Al mateix temps, des de Col·ectiu Soterranya s’està treballant a fabricar unes màscares compostes d’una visera i una làmina protectora de plàstic, que estan sent repartides per diferents centres com l’Hospital General o La Fe, entre altres.

D’altra banda, la comunitat educativa va llançar una trucada perquè totes les persones cosiren màscares que estan sent donades a Protecció Civil per al seu repartiment; una iniciativa en la qual s’han unit les AMPAS de Veges-los e Vents, Antonio Machado, Federico Maicas, Sant Pasqual i Miguel Hernández. En total esperen que al llarg d’aquesta setmana puguen tenir llista més de 8.000 màscares.

 

El Club de lectura de Torrent entra a les cases de tots els xiquets i xiquetes de la ciutat

 

 

 

 

 

 

 

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.