Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, ,

Una gran festa commemorarà el Dia Internacional de la infància i l’adolescència a Torrent

novembre 14, 2023

La plaça de la Unió Musical reunirà el diumenge 19 a xiquets, adolescents i associacions en una jornada plena d’activitats lúdiques i d’oci

El dilluns 20 de novembre, Dia Internacional de la Infància, es llegirà un manifest pels drets dels més xicotets

Torrent celebrarà diumenge que ve 19 de novembre una gran festa d’activitats en la plaça de la Unió Musical per a commemorar el Dia Internacional dels drets de la infància i l’adolescència. La jornada començarà a les 11h i hi haurà espai per a tallers, actuacions, propostes lúdiques, estands informatius i també altres activitats que serviran per a conscienciar sobre la importància de construir una societat que protegisca xiquets i adolescents.

Entre les associacions que col·laboren en esta iniciativa es troben ADISTO, Fundació Amigó, Creu Roja, la Fundació María Auxiliadora, Nova Vida, Col·lectiu Soterranya, el Centre d’Acció Social del Cercle Catòlic de Torrent i AstroTorrent amb un taller de cràteres lunars amb pasta de modelar. També participarà el Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes, l’òrgan que promou la participació dels més joves sobre temes relacionats amb la vida social i municipal. L’Ajuntament també serà present amb el Centre d’Informació Juvenil (CIJ), la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives i el Gabinet Psicotècnic Municipal.

Ja el dilluns 20, Dia Internacional dels drets de la infància, tindran lloc la lectura del manifest “Pels nostres drets”, a les 17:45h al costat del ficus de la plaça Bisbe Benlloch. L’acte recordarà alguns drets fonamentals que tots els xiquets tenen pel simple fet de ser-ho, sent el primer i fonamental el dret a la vida, sense el qual la resta de drets, com el dret a l’educació, a la protecció per al seu desenvolupament físic, mental i social, a l’alimentació habitatge i atenció metgesses adequades, o el dret al joc i disfrutar del temps lliure, quedarien buits de contingut.

“Com a Ajuntament i ciutat que treballa per proporcionar les millors condicions a les nostres famílies i xiquets, tenim una responsabilitat especial amb els més xicotets. Volem demostrar-ho i fer-ho visible amb estes jornades dedicades a ells. Però sabem que el compromís ha d’anar més enllà, i per això des de l’Ajuntament vetlem pel benestar i l’atenció a xiquets i adolescents durant tot l’any”, comenta la regidor de la Infància de l’Ajuntament de Torrent, Mª Ángeles Lerma.

Per a fer encara més partícips als xiquets de Torrent, també s’ha convocat un concurs de dibuix per a triar la imatge de la campanya del Dia de la Infància d’enguany. El disseny de Samuel Rosales Blanco, de 10 anys, va anar finalment el seleccionat per a dissenyar els cartells i fullets informatius que es repartiran durant els pròxims dies.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.