Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Els carrers de Torrent vibren amb la celebració de l’Entrada de la Flor

02/02/2023

Aquesta tradició se celebra a la ciutat des de fa més de 400 anys amb l’arribada del mes de febrer, i es transmet de generació en generació entre els torrentins i les torrentines


Torrent va viure ahir una de les celebracions més conegudes i arrelades a la ciutat, l’Entrada de la Flor, una tradició que se celebra des de fa més de 400 anys amb l’arribada del mes de febrer i que es transmet de generació en generació entre els torrentins i les torrentines.


Els actes van començar a primera hora del matí, quan la comitiva encapçalada pels clavaris i confrares de la Mare de Déu del Rosari va recórrer el terme municipal per a arreplegar la primera flor de l’ametler, que a la nit seria oferida a la Mare de Déu en la parròquia de l’Assumpció. Tot seguit, els clavaris i clavariesses, juntament amb la resta de participants, es van reunir per a esmorzar i menjar en la caseta del Rosari, tal com dicta la tradició.


Unes hores més tard, entre música i pólvora, els membres de la confraria Mare de Déu del Rosari van dur la branca d’ametler des de la parròquia de Sant Lluís Bertran fins a la parròquia de l’Assumpció, on l’arbre, que representa la primera flor de l’any, es va oferir a la Mare de Déu. L’acte i la jornada festiva van concloure amb la celebració de la cordà, que va permetre als assistents gaudir d’un espectacle de foc i pólvora amb el llançament de milers de coets.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.