Torrent s’unix als més de 100 ajuntaments de tota la Comunitat que treballen de forma conjunta amb la Generalitat per a impulsar accions de rehabilitació edificatòria i regeneració urbana
L’Ajuntament de Torrent ha signat un conveni de col·laboració amb la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per al foment de la rehabilitació edificatòria, regeneració i renovació urbana.
Este conveni s’emmarca dins de les activitats vinculades a la Taula de Rehabilitació de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu d’impulsar instruments que fomenten la comunicació i informació entre les parts per a promoure activitats de rehabilitació edificatòria i regeneració urbana del parc d’habitatges existent.
Gràcies a este acord, l’Ajuntament de Torrent estarà present en la Taula de Rehabilitació de la Comunitat Valenciana i formarà part de la xarxa d’Oficines d’Informació de Rehabilitació (OIR). Així mateix, col·laborarà en el procés participatiu de l’Estratègia Valenciana per a la Renovació Urbana i aportarà informació a l’Observatori de l’Hàbitat i Segregació Urbana.
Per la seua banda, la Conselleria d’Habitatge proporcionarà material i suport per a complir el compromís de les OIR i propiciarà l’accés a promocions de formació específica per a tècnics en matèria de rehabilitació urbana i edificatòria.
La Generalitat mostra el seu compromís i aposta per polítiques que milloren les condicions i la qualitat dels habitatges i afavorisquen la seua conservació, sostenibilitat, accessibilitat i habitabilitat, a més de fomentar l’activitat econòmica del sector de la construcció. Per este motiu ha iniciat el Pla Renhata, destinat a la reforma interior d’habitatges per tal de millorar-ne l’accessibilitat i l’eficiència energètica i sobre el qual “més d’una trentena de veïns i veïnes de Torrent interessats han pogut rebre informació des de l’empresa pública Nous Espais Torrent i assessorament tècnic per a la sol·licitud de les ajudes”, afirma Inma Amat, regidora de Desenvolupament Sostenible.
A més, a fi de promoure la rehabilitació d’habitatges que es troben buits i adequar-los perquè es puguen reintroduir en el mercat de lloguer i impedir la degradació dels barris, des de l’empresa pública Nous Espais es du a terme també el programa Rehabilita i Lloga, a fi de poder a oferir eixos habitatges en règim de lloguer, amb qualitat i a preus assequibles.
L’Ajuntament de Torrent, amb la signatura d’este conveni, passarà a formar part de la xarxa d’Oficines d’Informació i Rehabilitació (OIR) on s’establix un punt d’informació per a oferir als ciutadans interessats, així com als professionals i empreses del sector, tota la informació relativa sobre la importància de la rehabilitació i assessorament tècnic i dels programes en matèria de rehabilitació que es duen a terme, així com de les ajudes per a tal fi.
Des de les OIR s’informarà de la recent publicació de la convocatòria de les ajudes per a la rehabilitació edificatòria de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que enguany té un pressupost total de 19,4 milions d’euros dins del Pla Estatal d’Habitatge.
A través d’estos convenis, ja són més de 100 els ajuntaments de tota la Comunitat que treballen de forma conjunta amb la Generalitat per a impulsar accions de foment de la rehabilitació i la regeneració urbana i per a dinamitzar la rehabilitació edificatòria, la regeneració i la renovació urbana en els municipis.