Valparaíso és una comèdia dramàtica, dirigida amb pols mil·limètric per Rafael Calatayud, inspirada en la peça teatral escrita en els 70 “L’any vinent a la mateixa hora”, portada al cinema per Robert Mulligan, que mostrava la relació de dos amants des de 1951 fins a 1977. Un tracte que no els obligava a renunciar a les seues respectives famílies, sinó tot el contrari. A integrar-les. La història d’una relació peculiar i la història d’una època concreta i un país. Manu Valls, represa aquella idea per a comptar la rondalla del nostre país. L’inici de la nostra democràcia, el colp d’estat, la bonança acompanyada de la corrupció socialista, el No a la guerra de l’Iraq i el moment previ a la pandèmia.
Alberto (Manu Valls) i Clara (Marta Chiner) es troben una nit de 1978 en Valparaíso, un hotelito rural de la serra de Castelló. Una infermera i un editor. Una dona de fortes idees progressistes i un home educat d’una manera molt més conservadora. El nostre Valparaíso no és una història política. O sí. Unes de les regles principals que s’imposen els nostres protagonistes és no parlar mai de política, però a vegades, el que hi ha fora, acaba per esguitar-ho tot. La funció serà el divendres 4 d’abril a les 20h (funció en valencià).
La Txalaparta, instrument de percussió tradicional basc, dona nom a l’últim espectacle de Kukai Dantza. L’obra mostra la relació entre el cos i el so, basant-se en este instrument per a experimentar amb percepcions i moviment, perquè la txalaparta sona a partir dels colps que van produint els que la percuten. Set intèrprets desenrotllen esta dansa en l’espai emocional que proposa el diàleg entre la dansa d’arrel i una visió contemporània cap a ella.
En 2009, Kukai Dantza va començar una línia de creació basada en la invitació a coreògrafs de diferents procedències artístiques per a oferir una nova mirada cap a la dansa. En esta ocasió, el director artístic de la companyia, Jon Maya, aborda un intens procés creatiu al costat del coreògraf Jesús Rubio, que li porta a continuar desenrotllant el seu estil de creació contemporània inspirada en la dansa d’arrel. En paraules de Jona Maya, “l’emoció i la força que emana la dansa d’arrel és tan actual com el sentir d’un intèrpret quan la realitza: la coreografia de Jesús Rubio Gamo obri un camí a eixe estat que arribem les persones quan un sentir col·lectiu transcendix al cos humà i irradia una emoció profunda”. La funció serà el dissabte 5 d’abril a les 19h.
Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l’Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d’11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).

