Seda, guipur, Swarovski, perles i 6 metres de vellut roig: així és el vestit de la Reina de l´ Encontre 2025
Torrent ja ha pogut descobrir un dels secrets més ben guardats d’esta Setmana Santa: l’espectacular vestit que lluirà Lucía Mora Santandreu com a Reina de la l´Encontre i Ángel de la Resurrecció diumenge que ve de Gloria. La Sala Cívica de l’Antic Mercat ha sigut l’escenari triat per a l’esperada presentació, un emotiu acte en el qual l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha sigut la primera a contemplar esta veritable joia artesanal, al costat de l’equip de govern, la corporació municipal i nombrosos veïns que s’han acostat amb expectació.
El vestit ha sigut dissenyat i confeccionat per la prestigiosa modista torrentina Reme Ortí, qui ja ha sigut l’autora de sis vestits de Reina anteriors. Amb este nou disseny, Ortí supera els seus propis límits amb un treball minuciós, elegant i d’una complexitat tècnica sense precedents, que ha fascinat tant als presents com a la pròpia protagonista, Lucía Mora, qui ha participat activament en el procés creatiu del seu vestuari.
L’alcaldessa, ha felicitat la dissenyadora pel resultat: “Reme Ortí ha tornat a superar-se amb este vestit, una autèntica obra d’art que representa l’essència, el respecte per la tradició i la passió per la nostra Setmana Santa. Lucía brillarà com mai este Diumenge de Glòria i Torrent estarà orgullosa d’acompanyar-la en un dels dies més especials de l’any”.
Un disseny que combina tradició, elegància i valor artesanal
El vestit està confeccionat en una delicadíssima seda natural entramada en lurex, la qual cosa li proporciona reflexos daurats que il·luminen el seu to crema brillant. La riquesa del teixit queda realçada per un complex treball de patronatge en el qual s’ha jugat amb la direcció del tall —combinant peixos de biaix i en recte fil— per a crear matisos de llum i relleu en els tres capes de la falda.
Tot el conjunt està perfilat amb un guipur daurat aplicat manualment, puntada a puntada, en un treball de gran delicadesa i precisió. El faixí, una dels peixos més cridaneres, està decorat amb cristalls de Swarovski i perles, i ha sigut dissenyat amb especial interés per la mateixa Lucía, qui també ha col·laborat activament en el disseny de cada detall del vestit.
Els mànegues, d’inspiració medieval, estan folrades en vellut roig i rivetades en els dos costats amb el mateix guipur daurat, afegint un aire regi al conjunt. En total, s’han utilitzat 13 metres de seda natural, 25 metres de guipur i 12 metres de punta d’Eusebio Sánchez. El coll està estructurat en tres capes mitjançant un embarillado interior que aporta fermesa i elegància.
Una capa majestuosa: 350 hores de treball artesanal
La capa és, sens dubte, una de les peces més imponents del conjunt. S’han emprat 13 metres de vellut roig per a aconseguir una capa de 6 metres de llarg per 2,8 d’ample. Este element ha suposat el major repte per a Reme Ortí, ja que, a diferència dels seus anteriors dissenys —que van ser brodats industrialment—, en esta ocasió ha optat per un treball 100% artesanal.
Flor a flor, fulla a fulla, tot el brodat del vorell ha sigut cosit a mà i rivetat amb cordó d’or. A més, s’han afegit detalls de Swarovski sobre cada flor, aportant encara més riquesa i lluminositat a la peça. En total, la dissenyadora ha invertit 350 hores de treball en esta capa, dos hores diàries durant cinc mesos, la qual cosa reflectix l’enorme nivell de dedicació i carinyo posats en esta obra única.
Per a donar seguretat i comoditat al conjunt, a l’interior del vestit s’ha incorporat un cosset que distribuïx de manera estratègica les cintes que subjecten la capa, tenint en compte el pes i les dimensions d’esta.
Cambreres i patges: un seguici a l’altura de la Reina
El vestuari es completa amb els vestits de les cambreres i dels 14 patges que acompanyaran a la Reina de la l´Encontre. Els dissenys de les cambreres estan inspirats en el vestit principal de Lucía, seguint el seu estil i estètica. Per part seua, els vestits dels patges estan basats en un disseny anterior de Reme Ortí d’estil Lluís XIV, que va captivar a Lucía des del primer moment. Ella mateixa ha intervingut també en estos dissenys, triant personalment els detalls de barrets, plomes, botons, puntes i sabates.
Estos vestits, confeccionats artesanalment, han causat admiració entre tots els pares dels patges, que han elogiat la seua elegància i fidelitat a l’estil barroc reinterpretat amb gust i modernitat.
Exposició oberta fins al Dissabte Sant
El vestit podrà visitar-se a la Sala Cívica de l’Antic Mercat durant tota la Setmana Santa, amb els següents horaris:
- Dimecres Sant: de 17:30 a 21:00 h
- Dijous Sant: de 10:00 a 13:30 h y de 17:30 a 21:00 h
- Divendres Sant: de 10:00 a 13:30 h y de 17:30 a 20:00 h
- Dissabte Sant: de 10:00 a 13:00 h
El tancament de l’exposició tindrà lloc el dissabte al matí, amb una nova visita oficial per part de l’alcaldessa Amparo Folgado, que tornarà per a acomiadar la mostra al costat de la Junta Central de Germandats de Setmana Santa de Torrent, en un emotiu acte que servirà d’avantsala a la gran celebració del Diumenge de Glòria.
Amb esta presentació, Torrent reafirma el valor de la seua Setmana Santa com una de les més singulars i sentides del panorama valencià, en la qual tradició, art i emoció s’entrellacen amb la devoció de tot un poble. Lucía Mora, amb la seua elegància i entusiasme, es prepara per a viure un dels moments més inoblidables de la seua vida, vestida amb una creació que ja ha fet història.














