L’Ajuntament ha presentat este document divulgatiu que arribarà a més de 12.000 alumnes d’educació secundària de Torrent i la seua comarca
El projecte s’emmarca dins del procés de museïtzació de la Torre que començarà el 2017
Este matí el consistori torrentí ha presentat el còmic que narra en sis actes i un epíleg la història de la Torre i de la ciutat amb el nom Una història de Torrent. El document, emmarcat dins del procés de museïtzació de la Torre, marca el començament de la nova fase del procés que iniciarà en 2017 l’estudi, catalogació i recuperació de les restes arqueològics trobades al voltant del monument medieval al llarg d’estos anys.
El còmic està compost per sis actes: “Edat del bronze i època ibèrica”, “Època romana i tardoantiga”, “Època andalusina”, “Època medieval i cristiana”, “Època moderna” i “Època contemporània”, a més de l’epíleg “L’arqueologia a Torrent”. Tots són narrats per Godofred i la seua banda, un grup de ratolins que inicien cada acte i l’expliquen amb un gran sentit de l’humor per a fer el còmic més atractiu als lectors potencials, els adolescents. Com ha explicat l’arqueòlega encarregada del procés investigador, Lourdes Roca, “els personatges sempre han estat ací, als racons, a les cases, als palaus i a les torres, tots ho hem vist i per això ells ens contaran les històries”.
Els còmics seran repartits en tots els centres educatius de la ciutat per al alumnes de l’ESO. Es tracta d’un material didàctic molt interessant per als professors d’història, perquè poden tractar en les classes per primera vegada les arrels i l’evolució del municipi i així donar importància a la història local i comarcal. Hi ha un total de 12.000 exemplars que arribaran als centres educatius, dels quals 9.000 estan en valencià i 3.000 en castellà. Els còmics estaran disponibles en la pàgina web de l’Ajuntament perquè qualsevol interessat puga descarregar-se’ls i fer-ne ús. El regidor d’Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa ha destacat que “és important respectar i protegir el patrimoni, però cal difondre’l. És per això que s’ha presentat dins les activitats de la Carta de Poblament d’enguany, que commemoren la data del 28 de novembre de 1248 en què es va fundar la ciutat. Esta és la primera història de les moltes que ens contarà Godofred, un personatge que ens té preparades moltes sorpreses”.
L’encarregat del guió i de les il·lustracions, l’historiador Enrique Díes, ha afirmat que el projecte continuarà amb més publicacions de diferents formats. La Torre, icona de la capital de l’Horta, ha rebut durant el 2016 la visita de milers de xiquets i xiquetes. A més, enguany més de 3.000 xiquetes i xiquets han visitat la Torre en les visites guiades que organitza l’Àrea de Cultura.