Fundació Santa Maria la Real, Fundació Telefònica i l’Ajuntament de Torrent, a través de l’empresa municipal IDEA’T, col·laboren per tal d’implantar al març en la ciutat un programa pioner de foment de l’ocupació amb el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del programa operatiu POISES
La I Llançadora d’Ocupació de Torrent començarà a funcionar a la fi de març i servirà per a ajudar 20 persones aturades a entrenar una nova recerca de treball en equip i comptar amb noves possibilitats d’inserció laboral. A este efecte, comptaran amb l’ajuda i orientació d’un tècnic, que els facilitarà noves eines de cerca i els guiarà per reforçar les seues competències i millorar l’ocupabilitat.
La llançadora tindrà vint places: quinze estaran destinades a jóvens menors de 35 anys; i les altres cinc podran ser per a persones majors d’edat fins als 59 anys. Tots hauran d’estar en l’atur i inscrits com a demandants d’ocupació en el Servei Públic d’Ocupació.
Al marge d’estos requisits, no es busca un perfil formatiu concret, sinó que hi podran participar persones amb estudis bàsics; que procedisquen de formació professional o batxillerat, així com amb diplomatures o llicenciatures universitàries. De la mateixa manera, no se sol·licita un sector laboral determinat; sinó que la participació està oberta a persones amb trajectòries diverses, d’àrees laborals diferents, amb experiència o sense experiència; o amb especials dificultats d’accés al mercat laboral. “La llançadora estarà integrada per un equip molt heterogeni, amb la idea que no competisquen entre ells per a buscar ofertes, sinó que col·laboren i s’ajuden mútuament. L’equip és fonamental per a superar la solitud de l’atur, recuperar la motivació i emprendre una recerca de treball més activa, professional i efectiva”, explica el regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos.
La Fundació Santa Maria la Real, és l’entitat que dècades arrere va crear les Escoles Taller i que des del 2013 desenvolupa el programa Llançadores d’Ocupació per tot el país, amb una mitjana d’inserció laboral que en l’actualitat està prop del 50 %.
Desenvolupament del programa
Les vint persones seleccionades s’hauran de reunir diversos dies a la setmana en locals cedits per l’Ajuntament. Duran a terme sessions d’entrenament i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i recerca d’ocupació 2.0; entrenament d’entrevistes personals; elaboració de mapes d’ocupabilitat, visites a empreses, reunions amb emprenedors i processos d’intermediació laboral amb responsables de Recursos Humans.
Inscripcions
Les persones interessades a participar-hi tenen fins al 9 de març per a inscriure’s en el programa a través de la web de Llançadores (http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion), o en format presencial sol·licitant i presentant el formulari en les dependències de l’Agència de Col·locació Idea’t (carrer de València, 42), en horari de 9.00 a 14.00 hores. També podran sol·licitar informació addicional en el telèfon 96 111 18 68.
Bons resultats
Esta llançadora, així com les que es duran a terme també a València, Alacant, Elx, Castelló i Vila-real, forma part de les 140 que la Fundació Santa Maria la Real, Fundació Telefònica i el Fons Social Europeu posaran en marxa enguany per tot el país. L’experiència de les llançadores desenvolupades en anys anteriors i el recorregut realitzat han demostrat que este projecte contribuïx de manera significativa a millorar les oportunitats reals de les persones aturades en el seu accés al món laboral”, expliquen des de Fundació Telefònica.