Icono Icono Versió accessible es altres idiomes

Torrent redueix un 20,4% la criminalitat convencional en el primer trimestre de 2025

20/05/2025

Amparo Folgado: “La seguretat ciutadana és una prioritat per a este govern i les dades confirmen que anem pel bon camí”

Torrent ha registrat una important reducció de la criminalitat durant el primer trimestre de 2025, d’acord amb les dades oficials publicades pel Ministeri de l’Interior. Per primera vegada en anys, el municipi experimenta un descens general en el nombre de delictes, destacant especialment la criminalitat convencional, que disminueix un 20,4% respecte al mateix període de l’any anterior.

Descensos destacats en furts, robatoris violents i sostraccions de vehicles

Entre els delictes que més disminueixen a Torrent es troben els furts, que es redueixen un 34,1%, sent un dels delictes més comuns i també un dels que més impacte tenen en la percepció de seguretat de la ciutadania.

També destaca el descens dels robatoris amb violència i intimidació, que cauen un 52,4%, passant de 21 a 10 casos, així com les sostraccions de vehicles, que es redueixen en un significatiu 60%.

En l’àmbit de la seguretat personal, els delictes greus i menys greus de lesions i baralla tumultuària baixen un 28,6%, mentre que els delictes contra la llibertat sexual també experimenten una reducció del 25%, destacant la caiguda de les agressions sexuals amb penetració, que representa una reducció del 66,7%.

L’Ajuntament valora positivament els resultats

L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha valorat de manera molt positiva estes dades i ha volgut agrair públicament el treball conjunt i coordinat de les forces i cossos de seguretat. “La baixada de la criminalitat a Torrent és una bona notícia per a tots els veïns i veïnes. És fruit de l’esforç conjunt, la prevenció, i d’una política ferma en matèria de seguretat ciutadana”, ha afirmat.

Folgado ha recordat que una de les primeres mesures del govern municipal en este mandat ha sigut la posada en marxa, el passat mes de febrer, de la Policia de Barri, un projecte que ja està en funcionament en quatre sectors de la ciutat i que va ser un dels compromisos electorals de l’actual equip de govern.

“La Policia de Barri és una eina pròxima, preventiva i eficaç, que torna a posar l’agent en contacte directe amb els veïns, amb coneixement de l’entorn, del comerç i del dia a dia de cada zona. Hem apostat per este model i ja s’estan veient els resultats”, ha assenyalat.

A més, l’alcaldessa ha destacat altres mesures posades en marxa per l’Ajuntament de Torrent en matèria de seguretat:

·         La instal·lació de 192 càmeres de videovigilància distribuïdes per diferents zones estratègiques de la ciutat.

·         La creació de la Sala CISEM, un modern centre de control i supervisió connectat a les càmeres per a millorar la capacitat de resposta davant qualsevol incidència.

·         El reforç de la presència policial als mercats dels divendres i dissabtes, per a prevenir furts i millorar la seguretat en estes zones comercials tan concorregudes.

·         La creació de la Unitat Aèria, amb drons de vigilància que permeten el control des de l’aire d’esdeveniments multitudinaris i grans espais públics.

·         I una millor coordinació entre la Policia Local, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que està permetent una major eficàcia operativa.

“Vull felicitar a tots els cossos de seguretat pel seu gran treball: a la nostra Policia Local, però també a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil. Tots ells estan contribuint a que Torrent siga una ciutat més segura”, ha declarat Folgado, qui ha subratllat que “la seguretat ciutadana és una prioritat per a este govern i encara queda molt per fer, però estem en el bon camí”.

Preocupació per l’augment de la ciberdelinqüència

Tot i que les dades generals són positives, l’informe del Ministeri de l’Interior també revela, com passa a tot Espanya, un augment de la ciberdelinqüència.

Davant esta situació, el consistori també ha pres mesures. En col·laboració amb la Policia Nacional, s’estan realitzant xarrades formatives per a la ciutadania, amb l’objectiu de prevenir i detectar este tipus de delictes. L’última sessió va tindre lloc esta mateixa setmana en l’Antic Mercat, amb una gran assistència de veïns interessats a conéixer com protegir-se front a fraus digitals, suplantacions d’identitat i altres modalitats d’estafa per internet.

“A Torrent estem compromesos també amb la lluita contra la ciberdelinqüència. És una amenaça real i creixent, especialment per a persones majors o usuaris sense experiència digital. Per això, apostem per la prevenció i la formació”, ha conclòs l’alcaldessa.

Torrent avança en seguretat

Amb estes dades, Torrent es consolida com una de les ciutats que més ha reduït la seua criminalitat convencional en este inici de 2025, gràcies a un pla integral de seguretat ciutadana que combina vigilància, prevenció, tecnologia i proximitat. Un model que, com ha destacat Amparo Folgado, “posa les persones en el centre i treballa cada dia perquè els torrentins visquen més segurs i tranquils”.

Artículos Relacionados