Centenars de persones es van congregar per a cantar cobles a la Mare de Déu i resar el rosari de l’Aurora
La matinada del divendres passat, centenars de persones es van congregar per a celebrar una de les tradicions més representatives i multitudinàries de la ciutat: el cant de l’Aurora, un acte que reunïx cada any tot el teixit associatiu i festiu de la ciutat, confrares i veïns del municipi per a cantar cobles, que són entonades per un rubiador.
La confraria de la Mare de Déu del Rosari i Sant Lluís Gonzanga, amb els clavaris, treballen cada any per mantindre viva esta tradició, que comença cada 8 de desembre, festivitat de la Immaculada Concepció, i finalitza el dia 6 de gener, dia de l’Epifania del Senyor. El recorregut que els fidels feren divendres, abans d’arribar a la porta del consistori, va ser la Casa de la Cultura, la seu de la Junta Local Fallera, la parròquia de l’Assumpció, la parròquia del Bon Consell, l’Ermita, el col·legi La Purísima i la parròquia de Montsió.
A la porta del consistori, els participants en l’acte religiós van poder gaudir d’un desdejuni, on va estar present l’alcalde, Jesús Ros, acompanyat per integrants de la corporació municipal.
Com a continuació de la festivitat de la Immaculada Concepció, el matí de divendres les clavariesses es van reunir en la parròquia de l’Assumpció per a celebrar una missa en el honor seu i després van anar en processió pels voltants del temple.
De vesprada, Torrent donava la benvinguda al Nadal amb l’encesa del betlem i el castell en la Casa de la Cultura. Com a colofó de la festivitat de la Immaculada, la clavariessa major, Pilar Martínez Puchades, també va participar en l’acte d’entrada al Nadal, i fou l’encarregada d’encendre, per primera vegada, un espectacle de llums i so en el ficus de la plaça del Bisbe Benlloch, que fou decorat les setmanes anteriors pels alumnes dels col·legis La Purísima i Sant Pasqual.